Nešto novo i jako fino

Brzinski ručak: Pizza s tijestom od cvjetače

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 26.06.2017 / Rubrika:
Foto: nata_vkusidey/Thinkstock
0

Pizza koju možda još niste probali, a zdravija je od obične

Što će vam kruh, odnosno tijesto koje samo napuhava ako umjesto njega možete iskoristiti cvjetaču (dok je još ima)? Ova vrlo inovativna, a jednako ukusna pizza garantirano će vas osvojiti!

Sastojci:

Za tijesto

  • 1 glavica cvjetače
  • 2 žlice parmezana
  • 1 jaje
  • 1 žlica češnjaka u prahu
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol, papar, bosiljak, origano

Nadjev

  • mozzarella, rajčica, masline, rikola ili što god želite

Priprema:

 

  1. Cvjetaču očistite, razdijelite na cvjetove, operite i obradite na pari. Pustite neka se ohladi te ocijedite višak vode.
  2. Dodajte joj jaje, parmezan, češnjak, papar, sol, začine i maslinovo ulje te smjesu dobro promiješajte, najbolje rukama.
  3. Rasporedite je u protvan ili kalup obložen papirom za pečenje te je pecite na 250°C dok tijesto ne porumeni.
  4. Na vruće tijesto rasporedite nadjev koji želite te pizzu dodatno zapecite dok se sir ne rastopi. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 26.06.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr