Hrskavo i drugačije

Brzinski ručak: Piletina u košuljici od badema s pečenim batatom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:10 08.11.2016 / Rubrika:
Foto: the_body_belle/Instagram
0
0 dijeljenja

Puno ćete propustiti ako ne probate piletinu u ovom ukusnom omotaču

Volite pohano, ali vam je već dosta krušnih mrvica? Imamo za vas i zdraviju alternativu – bademe. Ovaj način pohanja mesa je provjereno dobar i ukusan, toliko da ga nećete raditi samo jednom.

Sastojci:

  • jedan veliki batat
  • jedna pileća prsa
  • 100 g nasjeckanih badema
  • 3 jaja
  • 200 g brašna
  • češanj češnjaka
  • peršin
  • sol, chilli, curry/kurkuma

Priprema:

 

  1. Očistiti i skuhati batat čisto da malo omekani. Piletinu narezati na šnicle i uvaljati u mješavinu začina.
  2. Meso redom umakati u brašno, jaja i bademe. Možete ga peći u tavici na ulju ili u pećnici, ovisno o tome volite li da je masnije ili hrskavije.
  3. Batat narezati na tanke komade i popržiti ga na malo ulja. Poslužiti s puno zelenog povrća. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:10 08.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr