Pikantno i fino

Brzinski ručak: Piletina u barbecue umaku s pečenim slatkim krumpirom i brokulom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 12.06.2017 / Rubrika:
Foto: fithealthyrecipes/Instagram
0

Umak za roštilj ili barbecue umak odlično se slaže s pečenim mesom

Piletina, povrće i krumpir? Može, ali danas imamo malo drukčiju verziju sa slatkim krumpirom koji je jednako ukusan (možda i ukusniji) kao i običan. Savršen brzi ručak!

Sastojci:

  • 2 srednje velika slatka krumpira
  • 1 veliki luk
  • fileti pilećih prsa
  • barbecue umak
  • 1 glavica brokule
  • sol, papar, češnjak u prahu, chilli

Priprema:

 

  1. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Ogulite i narežite slatke krumpire na kockice, a luk na veće komade i posložite sve skupa na lim za pečenje te pecite oko 20 minuta.
  2. Brokulu kratko prokuhajte u vodi te ju potom začinite maslinovim uljem i začinima te je također posložite na lim.
  3. Piletinu začinite barbecue umakom i stavite je na lim te sve skupa pecite dok piletina nije gotova. Kada je pečena, razdvojite je na komadiće i začinite preostalim umakom te poslužite uz krumpir i brokulu. Dobar tek!

 

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 12.06.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr