Topi se u ustima

Brzinski ručak: Pileća prsa s nadjevom od špinata i sira

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 13:55 30.11.2016 / Rubrika:
Foto: sector7cafe/Instagram
0
0 dijeljenja

Ovo brzo jelo zasitno je i bogato okusom

Piletina je odlična na sve načine, a pogotovo kada je sljubimo sa špinatom i sirom te s puno dobrih začina.

Sastojci:

  • jedna pileća prsa bez kožice
  • 120 g ricotta sira
  • svežanj skuhanog špinata
  • 100 g naribane gaude ili cheddara
  • 3 češnja češnjaka
  • krušne mrvice
  • sol, papar, maslinovo ulje, chilli mješavina

Priprema:

 

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Istanjite prsa batom da ih kasnije lakše zamotate. Na malo maslinova ulja popržite češnjak te na njega dodajte usitnjeni kuhani špinat.
  2. Dinstajte ga par minuta te mu dodajte sireve, posolite i popaprite po potrebi. Pomiješajte chilli mješavinu ili začine po želji s krušnim mrvicama te raspodijelite nadjev po piletini.
  3. Zarolajte prsa i učvrstite ih čačkalicama. Smjestite ih u protvan i pecite oko 20 minuta dok meso nije mekano. Poslužite s prilogom od povrća. Dobar tek!

 

 

 

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 13:55 30.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr