Šareno i slasno, mmm

Brzinski ručak: Pečeni losos u finom umaku od limete i peršina

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 06.06.2017 / Rubrika:
Foto: fithealthyrecipes/Instagram
0

Zlatno pečeni losos izvrsno se slaže s kiselkasto-osvježavajućim umakom

Vrijeme je da malo odteretimo želudac od teškog mesa i okrenemo se laganijoj hrani po ovim vrućinama. Jedna vrlo zahvalna namirnica za ljetnu sezonu jest riba, konkretno losos kojeg možete jesti na sve načine. Vrlo ga kratko treba termički obraditi, a slaže se sa svim salatama, umacima i prilozima. Navalite ;)

Sastojci:

  • 4 fileta lososa
  • pola žličice suhog korijandera
  • kajenski papar, malo kumina
  • sol, papar

Umak

  • pola šalice kiselog vrhnja
  • 2 mlada luka
  • stapka ili dvije peršina
  • sok od jedne limete
  • 1 češalj češnjaka

Priprema:

 

  1. Za početak napravite umak. Stavite vrhnje, luk, peršin, sok limete, češnjak i prstohvat soli u blender i miksajte dok peršin nije potpuno usitnjen.
  2. U maloj posudi pomiješajte kumin, korijandar, kajenski papar, 3/4 žličice soli i pola žličice papra te s tom mješavinom ravnomjerno natrljajte filete.
  3. U tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu ispecite losos, oko 4 minute sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Zagrijte umak i prelijte ga preko fileta. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 06.06.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr