Brzinski ručak: Musaka od patlidžana, mesa i rajčice

Image
Foto: Thinkstock, iko636

Tko ne voli dobru musaku , ne zna što propušta

20.2.2017.
12:00
Thinkstock, iko636
VOYO logo

Ovo jednostavno jelo savršeno je za ponedjeljke kada smo svi u žurbi i ne da nam se puno razmišljati što pojesti. Može se raditi na razne načine, a današnji recept uključuje zdrave patlidžane.

Sastojci:

  • 1000 g patlidžana
  • 400 g mljevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 rajčice
  • 2 crvene paprike
  • naribani sir
  • sol, papar

Priprema:

  1. Popržite luk na malo ulja te mu dodajte meso, sol i papar. Dinstajte ga uz povremeno dolijevanje vode dok ne omekša te mu dodajte češnjak.
  2. Ogulite patlidžane, narežite ih na ploške, posolite i ostavite da miruju oko 15 minuta. Zatim ih posušite papirnatim ručnikom i popržite na ulju.
  3. Ogulite rajčice, jednu od njih narežite na kockice, a drugu na ploške. Papriku također narežite na kockice i dodajte rajčici.
  4. U vatrostalnu zdjelu slažite red patlidžana, mesa, rajčice i paprike. Ponavljajte dok ne dođete do vrha, a završite s patlidžanima i ribanim sirom.
  5. Musaku prelijte s 2 dcl vruće vode i pecite na 220 °C. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo