15 minuta

Brzinski ručak: Kremasti njoki sa špinatom i parmezanom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:50 14.10.2016 / Rubrika:
Foto: lifeasastrawberry/Instagram
0

Najbolja stvar kod njoka je ta što su brzo gotovi, a iznimno ukusni

Njoki su svestrana namirnica koju ne treba dugo kuhati. Dovoljno je da vriju minutu-dvije i onda ih možete prekriti nekim odličnim umakom. Danas na repertoru imamo jednostavan, a fin umak od špinata.

Sastojci:

 

  • jedna vrećica njoki
  • 2 žlice maslaca
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice brašna
  • 15 ml mlijeka
  • svježi špinat
  • sol, papar
  • parmezan

Priprema:

 

  1. Rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i dinstajte ga oko minutu-dvije. Dodajte brašno da se formira zaprška.
  2. Polako dodajte mlijeko zaprški, stalno mješajući da razbijete grudice. Kuhajte 2-3 minute dok se umak ne počne zgušnjavati.
  3. U međuvremenu skuhajte njoke. Nascjekajte špinat i umješajte ga u umak, posolite i popaprite. Dodajte parmezan i dobro promiješajte.
  4. Kuhane njoke dodajte u posudu s umakom i sve povežite. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:50 14.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr