Brzinski ručak: Fusili sa tunom, limunom, graškom i češnjakom

Image
Foto: Instagram

Ima li boljeg od spoja tune i tjestenine?

9.9.2016.
11:19
Instagram
VOYO logo

Jedno od najfinijih i najbrže gotovih jela svakako je tjestenina s tunjevinom. Ako je dodatno obogatimo nekim zelenim povrćem poput graška, vizualno će biti atraktivno i poželjet ćete što prije navaliti na njega.

Evo što vam sve treba za današnji ručak:

  • tjestenina (fusili - svrdla, količina po želji)
  • smrznuti grašak (količina po želji)
  • dvije konzerve tune
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica soka od limuna
  • naribana korica od jednog limuna
  • sol, papar, maslinovo ulje

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu all dente, a kad je skoro gotova, dodajte grašak i kuhajte još dvije minute. Ocijedite, ali sačuvajte pola šalice vode za podlijevanje.
  2. Češnjak pržite na maslinovom ulju oko 2 minute te smanjite vatru. Dodajte limunov sok i koricu te miješajte oko 3 minute, a zatim dodajte tunu.
  3. Dodajte tjesteninu i grašak, dobro promiješajte te zalijte vodom u kojoj se kuhala tjestenina. Poslužite s puno parmezana. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo