HELL'S KITCHEN SHOW

Trik Ivana Vrbanca za najukusniju piletinu s mlincima

Piletina s mlincima mnogima je omiljen ručak još iz djetinjstva, no uz ovaj dodatak ispast će ti još ukusnije, a svi će željeti znati tvoju tajnu

Ivan Vrbanec
Foto: RTL

Već smo prilično dobro upoznale mladog sous chefa Ivana Vrbanca koji uz Ivanu Bekavac i chefa kuhinje Toma Gretića pomaže kandidatima uzbudljivog RTL-ovog showa 'Hell's Kitchen Hrvatska', koji se može gledati i na platformi Voyo, da pripreme što bolja jela.

Zagrepčanin Ivan Vrbanec već nam je otkrio mnoge recepte, a ovom smo ga prilikom pitale koje jelo često priprema kod kuće, ali i koje sam obožava jesti. Ako si u potrazi za receptom za tradicionalni obiteljski ručak, iskušaj ovaj njegov recept. Pečeno pile s mlincima mnogima je omiljeno jelo, još iz djetinjstva, ali uz ovaj Ivanov trik ispast će ti bolje nego ikad.

„Piletina s mlincima mi je jedno od dražih domaćih jela, a za to trebamo jedno pile, mlince, sol, papar i ulje, idealno guščja mast ako imate“, kaže Ivan.

Postupak

  • Pile začinimo sa soli i paprom, namažemo uljem (odnosno mašću), u zdjelu za pečenje stavimo malo vode i vina da prekrije dno, (ako imaš rešetku stavi pile na nju da se masnoća cijedi u tu vodu).
  • Pile stavi peći prsima prema dolje nekih 45 min na 180 stupnjeva za kućne pećnice, okreni pile i peci još oko 25-30 minuta.
  • Izvadi pile i sačuvaj masnoću od pečenja za mlince.
  • Zakuhaj blago posoljenu vodu i zagrij masnoću.
  • Prelij mlince vodom i masnoćom, promiješaj, poklopi i pusti da se mlinci opuste oko 5 minuta.

Bitno je dobro zakuhati vodu i masnoću i ne pretjerati s prelijevanjem mlinaca da se ne pretvori u kašu. Dobar tek!

Image
HELL'S KITCHEN SHOW

Osvježavajuć desert Ivana Vrbanca: Krema od mascarponea s coulisom od šumskog voća