LAGANA HRANA

Neugodni simptomi: Što jesti, a što izbjegavati tijekom crijevne viroze?

Simptomi crijevne viroze poprilično su neugodni, no na sreću uglavnom prolaze u roku od nekoliko dana. Tada posebno treba paziti na prehranu; evo što jesti i piti tijekom i nakon crijevne viroze, ali i što izbjegavati...

profimedia-0007685770.jpg
Foto: Profimedia.hr

Svi su nažalost barem jednom iskusili crijevnu virozu i onaj užasan osjećaj u želucu, povraćanje i/ili proljev. Želučani tegobe mogu se pojaviti u bilo koje doba godine premda su nešto ćešće tijekom ljeta. Uzrokuju ih različiti čimbenici: pokvarena ili zaražena hrana ili pak kontakt sa zaraženom osobom. Dobro je jedino to što simptomi uglavnom nestaju sami od sebe, nakon nekoliko dana. U to je vrijeme potrebno unositi dovoljno vode ili čajeva bez šećera, ali i paziti na prehranu. Dijete bi se trebalo držati i nakon što se simptomi povuku kako bi se probavni sustav potpuno oporavio i vratio u ravnotežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Prehranom do zdravlja

Saveznici imuniteta: Namirnice koje će te čuvati od viroza

U nastavku te podsjećamo na to što je dobro jesti, ali i što u ovakvim situacijama treba izbjegavati.

1/3