RECEPT U SLIKAMA

Hrskavo, a tako kremasto: Štapići od lisnatog tijesta s Nutellom

Nutella, kao glavni sastojak, pruža bogat i kremast okus, dok lisnato tijesto dodaje hrskavu teksturu koja savršeno dopunjuje mekoću čokoladnog punjenja. Ovi su zamotuljci desert iz snova za sve čokoljupce

Lisnati štapići s Nutellom
Foto: Su.S./okusno.je

Recept za štapiće s Nutellom izvrstan je primjer brze i jednostavne pripreme ukusnog deserta koji će sigurno oduševiti sve ljubitelje čokolade. Korištenje svega tri sastojka čini ovaj recept izuzetno pristupačnim i lako izvedivim, čak i za one s manje iskustva u kuhinji.

Priprema ovih satkih zalogaja uključuje jednostavne korake. Rezultat su atraktivni i ukusni čokoladni zamotuljci koji mogu poslužiti kao odličan dodatak popodnevnom čaju, kavi ili kao zasebna poslastica za specijalne prigode.

S obzirom na to da jedna porcija sadrži 713.33 kcal, ovaj desert možda nije najbolji izbor za svakodnevnu konzumaciju, posebno za one koji paze na unos kalorija. Međutim, kao povremena poslastica ili za posebne prigode, slatki štapići odličan su izbor za sve koji žele uživati u bogatom okusu Nutelle u ovom neodoljivom obliku.

Sastojci za 6 osoba

  • 2 paketa svježeg lisnatog tijesta u roli
  • 200 - 250 g Nutelle
  • 1 jaje
  • brašno za posipanje

Postupak korak po korak

  • Pećnicu zagrij na 175 stupnjeva. Veći pleh (ili dva) obloži papirom za pečenje.
  • Uzmi jednu rolu lisnatog tijesta i odmotaj ga te posipaj brašnom. Tijesto zatim okreni tako da je posipana strana dolje. Tijesto ravnomjerno premaži Nutellom.
Image
Foto: Su.S./okusno.je
  • Na namazano tijesto stavi drugi komad razvijenog lisnatog tijesta. Tijesto izreži na trake, debljine otprilike 2 centimetra. Pri tome upotrijebi običan nož ili nož za rezanje pizze.
Image
Foto: Su.S./okusno.je
  • Svaku traku posebno primi za oba kraja i zavrti u spiralu. Istim postupkom zavrti sve trake.
Image
Foto: Su.S./okusno.je
  • Zavrnute štapiće od lisnatog tijesta složi na pleh i premaži ih umućenim jajetom.
Image
Foto: Su.S./okusno.je

Dodatni savjet: za one koji žele eksperimentirati, moguće je prilagoditi recept dodavanjem raznih drugih punjenja, poput marmelade, voćnih namaza ili čak raznih vrsta čokolade, kako bi se stvorile različite varijante ovog deserta. Također, dodavanje orašastih plodova ili posipa prije pečenja može dodatno obogatiti okus i teksturu ovih ukusnih lisnatih štapića, piše okusno.je.

Image
SAVRŠENA KOMBINACIJA

Slatka fantazija: Kolač od jabuke s pudingom