SAVRŠEN VIKEND DESERT

Kremaste i prozračne: Rafaelo krafne kraljice su među krafnama

Ljubiteljice popularnih kuglica od kokosa obožavat će i ove krafne koje su zaista božanstvene

64e9bd6b42d93aa25c49_62895160.jpg
Foto: Kristina Turk/okusno.je

Rafaelo krafne su mekane i prozračne krafne prelivene bijelom čokoladom i bogato punjene kremom od kokosa. Ovo je izvanredan desert koji će oduševiti baš sve, piše okusno.je.

Sastojci

Krafne

  • 500 g brašna za krafne
  • 500 g oštrog brašna
  • 1 žličica soli
  • 4 dl mlijeka
  • 80 g svježeg kvasa
  • 8 žumanjaka
  • 100 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 60 ml biljnog ulja
  • naribana kora limuna
  • 2 žlice ruma

Preljev

  • 300 g bijele čokolade
  • 30 ml ulja

Posip

  • kokosovo brašno, sjeckani bademi
    Krema za Rafaelo
  • 350 ml mlijeka
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 4 žumanjka
  • 70 g šećera
  • 45 g kukuruznog škroba
  • 150 g bijele čokolade
  • 1 žličica vanilija paste
  • 100 g kokosovog brašna
  • 300 g tučenog slatkog vrhnja
Image
BAKINE KRAFNE

Brze i mekane krafne koje uvijek uspijevaju

Postupak

Priprema tijesta za krafne

Image
Foto: Kristina Turk/okusno.je

Preljev

Za premaz rastopi bijelu čokoladu i umiješaj ulje. Pričekaj da se ohladi na sobnu temperaturu, a zatim svaku krafnu umoči s gornje strane u preljev i dobro ocijedi čokoladu - ako je ne ocijediš dobro, čokolada bi ti mogla curiti sa strana krafna. Nakon premazivanja, pospi krafne kokosovim brašnom ili sjeckanim bademima. Pusti da se premaz potpuno stvrdne.

Priprema kreme za Rafaelo

Dodatni savjeti

  • Iz navedenih sastojaka pripremi otprilike 25 krofni.
  • Pri pripremi kvasnog tijesta, svi sastojci moraju biti imati na sobnoj temperaturi
  • Pazi da tijekom dizanja tijesta ne otvaraš prozore kako bi izbjegla propuh.

POGLEDAJ VIDEO: NAJBRŽI KOLAČI