RECEPT U SLIKAMA

Sočno i jednostavno jelo: Paprike s krumpirom iz pećnice

Donosimo ti ideju za jednostavan ručak bez mesa koji je gotov u samo sat vremena, a oduševit će cijelu obitelj

paprike s krumpirom
Foto: Su.S./okusno.je

Jedno od najboljih bezmesnih jela za mnoge su zapečene paprike s krumpirom. Ako nikad nisi kušala ovo jelo, ne možeš ni zamisliti koliko je sočno. Doslovno je za prste polizati!

Sastojci za 4 osobe

  • 500 g žutih paprika
  • 1,5 kg krumpira
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica domaće začinske mješavine
  • sol i mljeveni papar (po želji)
  • 0,5 dl vode
  • 1 dl suncokretovog ulja
  • 1 dl slatkog vrhnja

Postupak korak po korak

  • Paprike po dužini prepolovimo, očistimo od sjemenki i operemo. Krumpir ogulimo, operemo i narežemo na komadiće veličine jednog centimetra. Luk ogulimo i naribamo. Češnjak ogulimo i stisnemo ili sitno nasjeckamo.
  • Narezani krumpir, češnjak, luk, sol, papar, vodu i mješavinu začina stavimo u zdjelu za pečenje i sve to izmiješamo direktno u zdjeli. Dodamo ulje i još jednom promiješamo.
  • Sastojke u zdjeli za pečenje poravnamo, a zatim po njima rasporedimo polovice paprika koje smo prethodno posolili. Rukama također po paprikama razmažemo ulje.
Image
Foto: Su.S./okusno.je
  • Jelo pečemo otprilike 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva Celzija. Svi se sastojci trebaju lijepo zapeći.
Image
Foto: Su.S./okusno.je
  • Kada paprike i krumpir dobiju lijepu boju, izvadimo iz pećnice i po jelu prelijemo decilitar slatkog vrhnja. Jelo pečemo još 10 minuta. Prije serviranja ostavimo ga da odstoji na pultu nekoliko minuta, piše okusno.je.
Image
RECEPT U SLIKAMA

Marinirane lignje s krumpirom u pećnici su zdravo i zasitno jelo