Fritule s jogurtom: Uvijek fantastična ideja

Fritule s jogurtom odličan su izbor za doručak ili kao ukusan međuobrok, a vrlo ih je jednostavno pripremiti.

Fritule s jogurtom: Uvijek fantastična ideja
Foto: profimedia.hr
Fritule obično pripremamo od dizanog tijesta. Naravno, moramo si uzeti vremena jer moramo čekati da tijesto naraste. Međutim, ako žurimo, fritule s jogurtom su više nego odličan izbor, jer se sve sastojke jednostavno pomiješamo zajedno.

Sastojci

1 srednje jaje
200 grama brašna
180 grama jogurta
1 žličica ribane limunove kore
60 grama šećera u prahu
1 prstohvat soli
300 dcl ulja za pečenje
0.5 vrećice praška za pecivo
1 žličica ruma
1 žlica šećera u prahu za posipanje

Priprema

01.

U zdjeli miksaj jaje, rum, limunovu koricu i jogurt. Zatim dodaj šećer u prahu, brašno, sol i prašak za pecivo te sve dobro promiješaj kako bi dobila glatko tijesto bez grudica. Ostavi tijesto da odstoji 30 minuta.

02.

U većem loncu zagrij ulje na 180 ºC. Ako nemaš termometar, možeš provjeriti vrućinu ulja uranjajući drvenu kuhaču. Ulje je dovoljno vruće kada se oko drške počnu stvarati mjehurići.

03.

Uzmi jušnu žlicu i na nekoliko sekundi je uroni u ugrijano ulje. Zatim žlicom uhvati tijesto i stavi ga u ulje. Tijesto će lako skliznuti s nauljene žlice. Fritule prži postupno. Kad se zlatno smeđe isprže s jedne strane, okreni ih i peci s druge strane. Postupak ponavljaj dok ne potrošiš sve tijesto.

04.

Pržene fritule šupljikavom žlicom izvadi iz ulja i stavi na tanjur obložen kuhinjskim ubrusima. Pusti da se višak ulja ocijedi.

05.

Još tople fritule posluži na velikom tanjuru ili pladnju, pospi šećerom u prahu i posluži ih.

Savjet

Fritule možeš politi i preljevom od čokolade kako bi dobila ukusan desert.

žena.hr
13.2.2024.