Ljetna pauza Dokukina

U ponedjeljak 02. srpnja Dokukino Croatia spustilo je platno za ovu sezonu i odlazi na ljetnu pauzu. Ipak, za nadolazeće vruće dane pripremili smo vam ljetnu porciju dokumentaraca na svježem zraku otvorenog kina Tuškanac.

Raspored projekcija:

25.08./ 21. 30 h
NAČELNIK PROVODADŽIJA, Erika Hnikova, Republika Češka, 2010, 72′

23.00 h
AMBASADOR, Mads Brügger, Danska, 2011, 94′,

26.08., / 21.30 h
CHE – NOVI ČOVJEK, Tristán Bauer, Kuba/Argentina/Španjoska, 2010., 124′

Možete pogledati dokumentarac koji nudi pogled u život revolucionarne pop ikone ‘Che – novi čovjek’, zahvaljujući dozvoli predsjednika Bolivije Eva Moralesa koji je filmskoj ekipi dozvolio pristup tajnim državnim i vojnim dokumentima i dnevnicima.

Osim Chea na programu je i ‘Načelnik provodadžija’, dokumentarac o seoskom načelniku koji pokušava odabrati partnere mještanima koji su premašili tridesetu a još su sami. Slovačko selo Zemplínské Hámre polako ali sigurno odumire. No njegov načelnik, general u mirovini, ne želi odustati. Boreći se da tridesetogodišnjaci ne budu sami, služio se različitim sredstvima: nudio je novčane nagrade za svako novorođeno dijete, u javnim govorima apelirao na mještane da prave djecu. Ništa nije pomoglo. No načelnik ima novi plan. Odlučuje organizirati zabavu za samce iz svih susjednih sela.

Raspored za vruće ljetne dane možete saznati na web stranici http://www.dokukino.net.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr