ŠPINAT, BOB I ESTRAGON / Francuski specijalitet službeno jelo na krunidbi kralja Charlesa III. Osobno ga odabrali kralj i kraljica

Image
Foto: Shutterstock

U prigodi krunidbe Charlesove majke, kraljice Elizabete II., glavno jelo bila je krunidbena piletina s curryjem i majonezom koju Britanci i dalje jako vole

18.4.2023.
11:40
Shutterstock
VOYO logo

Britanski kralj Charles III. i njegova supruga Camilla odabrali su "krunidbeni quiche" kao službeno jelo na svečanosti koja će se održati početkom svibnja, objavila je Buckinghamska palača.

Jelo od špinata, boba i estragona zapravo je francuski specijalitet i posluživat će se na stotinama zajedničkih ručkova diljem Britanije na dan krunidbe 6. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prigodi krunidbe Charlesove majke, kraljice Elizabete II., glavno jelo bila je "krunidbena piletina" s curryjem i majonezom koju Britanci i dalje jako vole.

Palača je objavila da je quiche osobni izbor Charlesa i Camille, kraljice supruge te da se jelo "lako može prilagoditi različitim ukusima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Charles će biti okrunjen u Westminsterskoj opatiji na raskošnoj svečanosti prema tradiciji staroj tisuću godina na koju su pozvani brojni šefovi država i vlada i uglednici.

"Quiche je spravljen od hrskavog, laganog tijesta s delikatesnim okusom špinata, boba i svježim estragonom. Jede se hladno ili toplo uz zelenu salatu i kuhani mladi krumpir", stoji u receptu koji je objavila kraljevska obitelj na svojoj službenoj stranici uz video snimku pripreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buckinghamska palača pomalo otkriva pojedinosti svečanosti koja će po broju uzvanika biti skromnija u odnosu na krunidbu Charlesove majke, a što je djelomice odraz modernog doba i rasta životnih troškova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo