FOTO: Ovo su najgluplji zločinci na svijetu

Mnogo je načina na koje zločin može krenuti naopako, no oni snalažljivi i s planom mogu od svojeg zločina napraviti i karijeru. S druge strane, oni koji nisu toliko talentirani da se bave politikom mogu se i propisno osramotiti.

Ovom prilikom prenosimo vam popis nekih od najglupljih kriminalaca koji su uspjeli na različite načine odati svoj zločin, najčešće hvalisanjem putem društvenih mreža.

Ben Rutkowski i Kai Christensen
Ovaj je dvojac ‘intelektualaca’ uspio završiti u lisicama jer su na Facebook stavili fotografije svoje smrtonosne zamke koju su postavili na planinarsku stazu.

Zahvaljujući njihovoj gluposti, netko je mogao poginuti, no to što je dvojac na vrijeme priveden, a zamka uklonjena, također se može zahvaliti tome što su bili dovoljno glupi da napravu slikaju i stave na Facebook.

Michael Bake
Za krasti gorivo iz policijskog vozila treba biti dosta glup. No, koliko tek treba biti glup da se pritom i fotografirate te sliku stavite na Facebook?

Upoznajte Michaela Blakea koji je postao internetska senzacija kada je uhićen zato što je policija vidjela fotografiju na kojoj krade gorivo iz policijskog automobila. Toliko o tome.

Dustin McCombs
Ovaj je ‘vrli’ mladić, nakon što je optužen za silovanje i pobjegao, bio toliko bahat da se javio okrugu koji je za njim podigao tjeralicu i putem Facebooka se počeo prepirati s uredom šerifa. Razgovor, ubrzo nakon kojega je McCombs i uhićen, je tekao ovako:

Članovi bande
Michael Rodrigues vrlo je kreativan policajac koji je shvatio koliko su članovi bande koju lovi glupi pa ih je jednostavno pokušao dodati na Facebooku kao prijatelje i pratiti što rade.

Na opće čuđenje, ovi su ga prihvatili i nastavili razgovarati o svojim zločinačkim pothvatima, a na kraju su uhićeni zbog pokušaja pljačke – koju su prethodno najavili na Facebooku.

Jesse Hippolite
Ovaj je ‘pametnjaković’ prvo najavio pljačku koju se spremao izvršiti u Brooklynu, da bi se kasnije i pohvalio fotografijom na kojoj je plijen, a koju je stavio i kao profilnu sliku.

Zbog svojeg bi zločina, ali i zbog velike gluposti jer je po njegovom profilu utvrđeno da je možda sudjelovao u još 16 pljački, u zatvoru mogao provesti i do 60 godina.

John Robert Cole i Shailee Jane Kingston
Ljubavni par odlučio je zajednički opljačkati trgovinu. Kako ih je to iskustvo očito doživotno obilježilo, sasvim je prikladno što su ga zabilježili i tetovažama.

Naime, oboje su si istetovirali buntove novčanica i ispod njih natpis ‘Partneri u zločinu’. Kada ih je policija uhitila, u izvještaju je spomenuto da su oboje nevjerojatno djetinjasti.

Dvije budale
Teško je bilo kako drugačije opisati dvojicu muškaraca koji su opljačkali internet kafić i pritom ostali ulogirani na Facebooku. Prije nego što su opljačkali kafić, malo su surfali po internetu, što se pokazalo kao kobna greška jer su se zaboravili izlogirati s Facebook profila.

Naravno, od tako glupih zločinaca je teško očekivati da će mariti do svoje privatnosti i internetske sigurnosti pa je policija na njihovim profilima pronašla sve što im je trebalo za jednostavno uhićenje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr