Pravo iznenađenje

Stručnjak koji je 24 godine istraživao Nessie, i zbog toga ostao bez cure, konačno ima odgovor

Steve Feltham ima 52 godine, a zadnjih 24 se posvetio istraživanju fenomena čudovišta iz Loch Nessa. Istraga zbog koje je napustio dom, posao i djevojku možda je konačno završila.

Feltham živi u kamp prikolici na parkiralištu puba u blizini Loch Nessa. Zarađuje tako što izrađuje skulpture čudovišta za turiste. No, možda će se i toga morati odreći jer je u istrazi zaključio da je Nessie zapravo samo divovski som.

Unatoč tome što je njegov dugogodišnji lov na čudovište ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, izgleda da je cijelo vrijeme lovio soma.

Čudovištem je postao opsjednut još kao klinac, kada je s obitelji bio na ljetovanju na jezeru. Istraga ga je ipak razuvjerila u postojanje čudovišta, a unatoč tome što misli da se misterij možda neće nikada riješiti, osobno više ne vjeruje da je riječ o pretpovijesnom čudovištu.

“Tijekom godina sam polako promijenio mišljenje, ali mnogi ljudi tvrde da su vidjeli bića koja izgledom odgovaraju somovima koji su ubačeni u jezero još u Viktorijanskoj eri. To objašnjava i zašto su viđenja počela tek 1930-ih, kada su životinje sazrele”, pojašnjava Feltham te dodaje: “To objašnjava i zašto ima sve manje viđenja. Moram biti iskren. Ne vjerujem da je Nessie drevno biće’.

Daily Mail/Webcafe.hr

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr