Huligani sa derbija kažnjeni od 100 do 200 evra

Sedamnaest navijača platilo zbog baklji i unošenja hladnog oružja

Na nedavnom fudbalskom derbiju Partizana i Crvene zvezde, koji je trajao u potpuno neregularnoj atmosferi zbog manifestacija navijačkog nasilja, dežurali su tužilac Višeg tužilaštva i šest sudija za prekršaje, koji su u skraćenom postupku osudili 17 navijača.

Milan Marinović, predsednik Prekršajnog suda, kaže za „Blic” da je jedan sudija dežurao u beogradskoj policiji, a petoro u zgradi Višeg suda u Timočkoj ulici.

– Jedan navijač je osuđen za posedovanje baklje i kažnjen je sa 10.000 dinara. Ostalih 16 navijača osuđeno je kaznama od 10.000 do 25.000 dinara. Osuđeni su po Zakonu o oružju, a kod njih su nađene sekira, tri noža, čekić, metalna kuka, dve metalne cevi, bejzbol palica i četiri štapa. Niko nije kažnjen po Zakonu o sprečavanju nasilja, te prijave čekamo od policije koja naknadno pregleda snimke i identifikuje huligane – kaže Marinović.

U policiji kažu da su u subotu, zbog sukoba na Umki, a zatim i na „Marakani“, privedena 43 navijača, od kojih su petorica maloletni. Protiv četvorice su podnete krivične prijave, a protiv 36 osoba prekršajne. Trojica su puštena posle saslušanja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr