Bug u novom softveru

OSTALA SAMO iCIGLA: Nisu baš svi oduševljeni novim iOS 10 sustavom

Najnovija verzija operativnog sustava za Appleove mobilne uređaje, iOS 10 prouzročio je ozbiljne probleme nekim korisnicima iPhonea i iPada, piše Daily Mail.

Milijuni korisnika pohrlili su su na društvene medije nakon Appleovog “najvećeg izdanja ikad” kako bi podijelili fotke svojih uređaja koje je ažurirani operativni sustav potpuno blokiraom tj. pretvorio ih u ‘ciglu’.

SPAS VEĆ POSTOJI: Hakeri vam mogu ukrasti iOS i Mac lozinku jednom jedinom slikom

Umjesto novog softvera – zablokirani iPhone

Bug bi se pojavio kada bi korisnici skinuli novu verziju iOS-a bežičnim putem ali tvrtka tvrdi kako je problem sada popravljen te da je sigurno instalirati novi softver.

“Na kratko smi imali probleme sa procesom ažuriranja softvera, što je djelovalo na manji broj korisnika tijekom prvoga sata nakon objave” izjavio je glasnogovornik Applea.

“Problem je brzo riješen i mi se ispričavamo našim korisnicima. Svi koji su bili pogođeni trebali bi se spojiti na iTunes kako bi dovršili ažuriranje ili kontaktirati AppleCare za podršku”.

ČEKALI SU CIJELI ŽIVOT: Korisnici iPhonea obožavaju iOS 10 zbog jedne nove mogućnosti

Kako otključati blokirani iPhone

Apple je objavio i uputstvo za nesretne korisnike pomoću kojih bi trebali otključati svoje telefone i ponovo ih iz iCigle pretvoriti u iPhone.

Prvo šte trebate napraviti je staviti uređaj u ‘recovery’ mod, te ga zatim namjestiti na isti način kao i kada je prvi put izvađen iz kutije. Važno je i da koristite najnoviju verziju iTunesa.

“Spojite vaš uređaj na računalo i otvorite iTunes”, objašnjava Apple. “Ako nemate računalo, posudite jedno od prijateja ili odite u Appleovui trgovinu ili kod ovlaštenog pružatelja usluga za pomoć.”

Nakon što ste se spojili na računalo, jednostavno ponovo pokrenite uređaj tako da istovremeno pritisnite i držite Sleep/Wake i Home gumbe minimum 10 sekundi.

Apple naglašava kako korisnici moraju držati gumbe istovremeno, “i ne puštajte ih dok ne ugledate Appleov logo”.

Kada ugledate ponuđene opcije za ‘Restore’ i ‘Update’, izaberite Update i zatim bi se trebao uključiti iTunes i pokušati ponovo instaqlirati iOS “bez brisanja vaših podataka”.

Ako je prošlo više od 15 minuta a vaš uređaj još uvijek na ekranu prikazuje ‘Recovery’ mod, Apple kaže kako ćete morati ponoviti sve korake te izabrati ‘Restore’ umjesto ‘Update’.

Appleov iOS 10 dizajniran je da radi samo s relativno novijim modelima, tako da morate imati barem iPhone 5 kako bi ga mogli koristiti. Isto se odnosi i na druge prijenosne uređaje. Morate imati iPad 4th generation, iPad Air, iPad mini 2, iPad Pro 9.7-inch, iPod touch 6th generation ili neku noviju verziju ovih uređaja kako bi mogli koristiti najnoviju verziju iOS-a.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr