MAMIĆ NIKAD NEĆE OTIĆI / 'Zvonimir Boban je idejni začetnik mog rušenja'

U trenucima dok je Zdravko Mamić u Maksimiru otkrivao novinarima da je idejni začetnik generacije '97 ustvari Zvonimir Boban, bivši igrači Dinama su u Europskom domu poručili gazdi maksimirskog kluba - 'zna se kako su prolazili diktatori'.

24.3.2014.
12:18
VOYO logo

Bitka za Dinamo se zahuktava. Skupina bivših igrača, koju sačinjavaju Dario Šimić, Silvio Marić, Tomo Šokota i Igor Bišćan, održala je konferenciju za novinare gdje su govorili o neodrživom stanju u njihovom bivšem klubu.

Zalažu se za načelo 'jedan član – jedan glas', demokratske izbore, jer smatraju da navijači moraju odlučivati o sudbini kluba, a ne jedna obitelj. Zajednički je stav - 'dosta smo šutjeli' i smatraju da je stiglo vrijeme za akciju jer je aktualna vlast (čitaj: Mamić)  napravila nesagledivu štetu Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje, odnosno novinarsku opasku da Zdravko Mamić nikada neće svojevoljno raspisati izbore, Dario Šimić je znakovito odgovorio:

"Znamo kako su završavali diktatori kroz povijest..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

A taj 'diktator' je u tim trenucima govorio upravo o njima na konferenciji za novinare u Maksimiru.

"Sad kad čujemo ovo iz okruženja, sada poručujem da NIKAD neću otići iz Dinama. Samo me legalnim putevima iz kluba, na zahtjev klupskih organa, mogu maknuti. Privatizacija je jedini spas. A ako se Dinamo i izbaci iz Europe zbog rasizma, odgovarat će oni koji su to izvikivali i institucije koje su to omogućile", rekao je Mamić.

Na kraju ipak nije izdržao i 'opelo' je po bivšim igračima Dinama koji žele preuzeti klub.

"To je kao da se vi sad ujedinite i hoćete preuzeti vaše redakcije. Njihov mozak je kao C vitamin, kad ga ubacite u vodu čujete samo "šššššššš". Ako se klub privatizira, onda mogu sudjelovati. I ono što nitko ne zna, njihov idejni začetnik je Zvonimir Boban. Neće im uspjeti", otkrio je gazda Dinama koji tvrdi da se rušenje dogovara u Bobanovoj slastičarnici u centru grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo