ZRNČIĆ-DIM OSVOJIO BRONCU! / Znao sam da je danas moj dan čim sam se probudio!

Natko Zrnčić-Dim osvojio je prvu medalju za hrvatsku reprezentaciju na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu - ugrabio je kombinacijsku broncu.

9.2.2009.
17:37
VOYO logo

Hrvatski skijaš Natko Zrnčić-Dim osvojio je u ponedjeljak brončanu medalju u kombinaciji na Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu. Nakon šestog mjesta u spustu, Dim je opreznom vožnjom u slalomu uspio stići do cilja sa 68 stotinki zaostatka za do tada vodećim Francuzom Julienom Lizerouxom.

Zlatnu medalju s vremenom od 2:23.00 minuta osvojio je Norvežanin Aksel Lund Svindal, srebro je s 90 stotinki zaostatka osvojio Lizeroux, dok je Natko za Svindalom zaostao 1.58 sekundi. Od četvrtog Švicarca Silvana Zurbriggena, inače vodećeg u redoslijedu Svjetskog kupa u kombinaciji, bio je brži samo jednu stotinku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Zrnčić-Dima, u slalomsku su vožnju krenuli najveći favoriti za pobjedu u kombinaciji, Francuz Jean-Baptiste Grange i Amerikanac Bode Miller, koji su vozili s mnogo više rizika, zbog čega su pogriješili i ostali bez plasmana. Još jedan favorit za odličje, Austrijanac Benjamin Raich, odustao je još u spustu.

Ostala dvojica hrvatskih skijaša, Ivan Ratkić i Tin Široki zauzeli su 13. i 14. mjesto sa 3.68, odnosno 4.11 sekundi zaostatka za Svindalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Kostelić nije nastupio, jer je zbog bolova u leđima još uvijek na tretmanu u toplicama.

Natko je, nakon osvajanja bronce, u izjavi za RTL rekao da je znao kako je danas njegov dan čim se probudio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo