DOHVATNA UTRKA / Zlato za Cologna, Dadić 65.

Image
Foto: Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL

U dohvatnoj utrci skijaškog trčanja na 30 km (15 km klasičnim + 15 km slobodnim stilom) zlato je na ZOI u Sočiju osvojio 27-godšnji Švicarac Dario Cologna.

9.2.2014.
13:30
Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Švicarskom trkaču je to drugo olimpijsko zlato u karijeri, nakon što je u Vancouveru bio prvi na 15 km slobodnim stilom.

Dario Cologna, koji je prošle godine u SP u Val di Fiemmeu bio zlatni u dohvatnoj utrci, napao je nešto manje od kilometra prije cilja, i za četiri desetinke je prestigao Šveđanina Marcusa Hellnera, olimpijskog pobjednika u ovoj disciplini iz Vancouvera.

Vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa Norvežanin Martin Johnsrud Sundby osvojio je broncu sa zaostatkom od sekundu i četiri desetinke.

Domaći favorit, Rus Maksim Vilegžanin, ostao je bez medalje za jednu desetinku, zauzevši četvrto mjesto. Norvežanin Petter Northug, koji je osvojio četiri medalje u Vancouveru, završio je tek na 17. poziciji.

Hrvatski predstavnik 20-godišnji Edi Dadić zauzeo je 65. mjesto sa 11:16.1 minuta zaostatka, a na utrci je nastupilo 68 natjecatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo