krivi odabir odjeće / Žestoka kritika Messiju: 'Došao je u Gabon kao da ide u ZOO!'

Image
Foto: S.Lau/DPA/PIXSELL

Posjet jednog od najboljih nogometaša svijeta izazvao buru kritika u afričkoj državi Gabon, što zbog kratkih, poderanih hlača, a što zbog razloga dolaska

22.7.2015.
17:31
S.Lau/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Lionel Messi uspio je razljutiti političku oporbu afričke države Gabon, u kojoj je bio kao gost predsjednika Ali Bonga Ondimbe.

Zasmetalo im je kako se zvijezda Barcelone odjenula za susret s državnim vrhom, što su oštro kritizirali u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mesija nogometa došao je u Gabon kao da ide u zoološki vrt, neobrijan, s rukama u džepovima, tražeći kikriki koji bi bacao (...) Kada se zovete Lionel Messi i multimilijarder ste, nemate pravo doći pred čelnike neke republike pa bila to i 'banana-republika', s rukama u džepovima i u kratkim, poderanim hlačama. Gabon nije zoološki vrt. Ne znamo zašto je Argentinac došao u Gabon, ali imamo pravo osuditi njegovu nebrigu i nepoštovanje. Neugodno nam je zbog Messijevog stava i odjeće", stoji u priopćenju koje je izdala oporbena politčka stranka Unija naroda Gabona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odjeća argentinskog reprezentativca nije jedino što je uzbunilo duhove.

Naime, France Foottball je pisao da je Messiju za kratak posjet Gabonu, prilikom kojega je sudjelovao u ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju novog nacionalnog stadiona, ta država platila čak 3,5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi otišao u Afriku, Messi je dobio nekoliko dana slobodno, u vrijeme dok su njegovi suigrači iz Barcelone bili na turneji u SAD-u. Naravno, nogometaš je opovrgnuo medijske napise, no nije demantirao da je plaćen i koliko.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo