Zbogom Rio: Fudbaleri remizirali sa bledom Hrvatskom

Uprkos inicijativi tokom celog meča

6.9.2013.
23:08
VOYO logo

Fudbaleri Srbije silovito su otvorili utakmicu i već u prvih par minuta stvorili nekoliko izglednih šansi.

Prva ozbiljnija akcija u 3. minutu, prodor Markovića, brzo utrčavanje u 16m i pad posle kontakta sa Šimunićem, ali sudija Brih ne pokazuje na belu tačku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 8. minutu najbolja šansa u prvom poluvremenu - Tošić je poslao nisku loptu iz kornera, Đuričić natrčao i preskočio, a Mitrović sa peterca pogađa stativu.

U nastavku prvog poluvremena gosti nisu uspeli da se povežu, povukli su se u defanzivu i branili gol od uglavnom bezopasnih napada Srbije. Inicijativa naše reprezentacije se pokazala jalova, pošto nam je nedostajao završni pas i šut u okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto mirniji početak drugog poluvremena, a vredna pomena je bila situacija iz 50. minuta kada je Srna sa desne strane pokušao da nađe nekog od napadača, ali je Subotić glavom otklonio opasnost.

Jedna greška bila je kobna i od 54. minuta fudbaleri Hrvatske vode 1:0 na Marakani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đuričić je loše poslao loptu ka Markoviću, pas je presekao Srna i fenomenalno, između Fejse, Nastasića i Subotića, izbacio Mandžukića ispred Stojkovića, a napadač gostiju je pogodio mrežu u bliži ugao sa desne strane.

Mihajlović je u 56. minutu napravio dvostruku izmenu: Sulejmani je ušao umesto Tošića, dok je Tadić zauzeo mesto Đuričića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10 minuta kasnije ta izmena se isplatila, kada je Sulejmani je izveo slobodan udarac sa desne strane i na petercu pronašao Mitrovića, a bivši napadač Partizana je nadskočio Ćorluku i glavom poslao loptu pod prečku za 1:1.

Svi na stadionu, ali i oni kraj TV ekrana su skočili u 80. minutu kada je Sulejmani krenuo u kontru, a Šimunić ga počistio na sredini terena "divljačkim" startom i dobio crveni karton, a da je naš igrač prošao, izašao bi sam ispred Pletikose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspeo je Sulejmani nekako da nastavi meč, a svi su se skupili oko Šimunića, koji je izbegao linč i otišao u tunel.

Šest minuta pre kraja malo je nedostajala da "orlovi" preokrenu - Sulejmani je centrirao sa leve strane, a Mitrović glavom šutirao sa peterca, ali je Pletikosa bio na mestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja meča nismo stvorili ozbiljniju priliku, tako da smo ostali i bez teoretske šanse da zaigramo na SP u Brazilu sledeće godine...

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo