ČELNICI HNS-a u STRAHU / Zbog poziva na ostavke krenuli u obranu pozicija

"Poduzet ćemo sve da bi Savez profunkcionirao", odgovor je to HNS-a na pozive za njihovu smjenu koji sve glasnije dolaze od ministra Jovanovića. Smjena je zato pala u Varaždinu. Predsjednik je otišao, stečaj je odgođen, a najavljuju se novi sponzori.

27.2.2012.
19:59
VOYO logo

I Mamića i članove izvršnog odbora uzdrmao je, sve se čini, Jovanovićev poziv na ostavke pa su u Savezu krenuli u obranu pozicija.

Najmoćniji čovjek u hrvatskom nogometu Zdravko Mamić, koji je izvršni predsjednik Dinama i član IO HNS-a, nastavio je izbjegavati medije, što čini u posljednjih nekoliko tjedana.

Inače rado komunicira sa medijima, ali nakon sjednice Izvršnog odbora Hrvatskog nogometog saveza uspio je pobjeći novinarima izašavši na stražnja vrata Kuće nogometa te uskočiti u automobil gdje ga je čekao povjerenik za sigurnost HNS-a ZoranCvrk koji ga je odvezao što dalje od predstavnika medija.

Izvršni odbor prilično je suzdržano odgovorio na poruke ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića koji se prošli tjedan sastao s čelnicima HNS-a.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić je na konferenciji za novinare izjavio da je primljeno na znanje izvješće sa sastanka sa ministrom, te da je rasprava na IO-u bila konstruktivna dodavši kako je odlučeno da će se poduzeti potrebne aktivnosti da bi HNS normalno funkcionirao.

Prošli tjedan ministar Jovanović poručio je da se očekuju ostavke aktualnog vodstva HNS-a ukoliko nisu u stanju riješiti probleme u hrvatskom nogometu, a za Mamića je rekao kako za njega nema mjesta ni u Dinamu, ni u HNS-u, jer krši odredbe Zakonu o sportu kojima se zabranjuje da vodeći ljudi iz klubova budu rodbinski povezani s vlasnicima menadžerskih agencija, misleći pritom na Mamićeva sina.

Nakon što je ZlatkoHorvat podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Nogometnog kluba Varaždin, pojavio se BorisSolomun koji obećaje: "Klub neće niti u stečaj, niti u petu ligu već će normalno igrati, a stiže i novi veliki sponzor".

Ako Varaždin izdrži do ljeta, stiže mala injekcija iz HNS-a jer pet posto zarade od EURA ide klubovima. Za ovu aktualnu situaciju, Srebrić bez milosti poručuje - sami su si krivi.

Krivaca čini se u hrvatskom nogometu nikada nema. Hoće li liga završiti sa 16, 15 ili 13 klubova, tko to više može znati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo