RAZOČARANJE U BAKUU / 'Zapaprio' nam Prosinečki: Hrvatska u Azerbajdžanu osvojila samo bod!

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska je dominirala od prve minute, imala je 68 posto posjeda lopte, 17 udaraca i pet kornera, no nije uspjela slomiti obranu Azera

3.9.2015.
19:51
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

BAKU - U susretu sedmog kola H skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine hrvatska reprezentacija je u Bakuu odigrala razočaravajućih 0-0 protiv Azerbajdžana propustivši veliku priliku posve se približiti Europskom prvenstvu.

Hrvatska je dominirala od prve minute, imala je 68 posto posjeda lopte, 17 udaraca i pet kornera, no nije uspjela slomiti obranu Azera. Hrvatski nogometaši su tijekom susreta imali nekoliko sjajnih prilika, a najbolje su promašili Kovačić i Mandžukić u samoj završnici utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u Osijeku pobijedila Azerbajdžan čak 6-0, no tada je Azere vodio BertiVogts. Pod vodstvom Roberta Prosinečkog Azerbajdžan je već tri utakmice bez poraza što je najduži niz u povijesti ove reprezentacije. Pobijedili su Maltu (2-0), a protiv Norveške i Hrvatske odigrali 0-0.

Večeras su u našoj skupini još dvije utakmice. U Palermu se sastaju Italija i Malta, a u Sofiji će snage odmjeriti Bugarska i Norveška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Hrvatska sa 14 bodova, na drugom mjestu je Italija sa 12 bodova i utakmicom manje, treća je Norveška sa 10 bodova. Slijede Bugarska (8), Azerbajdžan (5) i Malta (1).

Hrvatski navijači ipak stigli u Baku

Usprkos odluci Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) da na gostovanjima do kraja kvalifikacija neće prodavati ulaznice za hrvatske navijače, u Bakuu se ipak pojavilo 200-tinjak naših navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina ih je ušla na stadion, a dio njih i s hrvatskim obilježjima. Na sastanku nogometnih Saveza, koji se održava dan prije susreta, donesena je odluka da naši navijači neće smjeti s hrvatskim obilježjima na stadion, međutim, osiguranje ih je pustilo na tribine Bakcell Arene.

Ulaznice su nabavili raznim kanalima i do sada nisu zabilježeni nikakvi incidenti. Skupina naših navijača je bila okružena jakim snagama vojske, izlolirana od ostatka gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo