VRHUNAC VEČERI / Zakucavanje za prepričavanje unucima

Image

Amerikanci su sinoć gledali najzabavniju košarkašku utakmicu sezone, a zakucavanje Blakea Griffina bilo je zaista maestralno.

31.1.2012.
11:19
VOYO logo

LA Clippersi su sinoć odigrali možda najzabavniju utakmicu sezone i pobijedili sa 112-100 Oklahoma City Thunder, momčad koja ima najbolji omjer u NBA zahvaljajući nizu brzih trica, brzim i točnim dodavanjima te poklonivši publici možda najdojmljivije zakucavanje godine u izvedbi Blakea Griffina.

Griffin je obilježio utakmicu zakucavanjem na početku treće četvrtine kada je, primivši loptu od Chrisa Paula, nadskočio bespomoćnog Kendricka Perkinsa prije nego je zakucao desnom rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj je koš doveo Clipperse u vodstvo od 21 razlike te pomogao u prekidu Thunderovog niza od četiri pobjede.

Clippersi su imali šut iz igre 45 od 80 pokušaja, što je 56,3 posto, uključujući 13 trica iz 25 pokušaja (52 posto).

Gubeći 16 koševa u drugoj četvrtini, Oklahoma City je napravila seriju, smanjivši razliku na šest koševa 1:35 minutu do poluvremena. Tada su Clippersi "eksplodirali" s četiri uzastopne trice u razdoblju od 51 sekunde - dvije Moa Williamsa i po jedna od Carona Butlera i Chaunceya Billupsa - stvorivši vodstvo od 18 koševa na poluvremenu.

Paul je bio najučinkovitiji među Clippersima sa 26 koševa i 14 asistencija, dok su Griffin i Caron Butler dodali svaki po 22 koša za pobjedu Los Angelesa.

Kevin Durant je zabio 36 koša uz 13 skokova dok je Russell Westbrook dodao 31 za Thunder (16-4) koji je unatoč tome nakon prve četvrtine gubio 11 koševa i nije se ot toga oporavio do kraja utakmice.

U Chicagu je Derrick Rose zabio 35 koša, uključujući 14 od 15 slobodnih bacanja, Carlos Boozer je dodao 18, a Kyle Korver 17 za pobjedu Bullsa nad Washington Wizardsima od 98-88.

Bullsi nisu gubili ni u jednom trenutku i na poluvremenu su imali 51-40. Udvostručili su vodstvo na 22 u trećoj četvrtini i lako držali Wizardse na odstajanju koji su im se približili na najviše osam koševa razlike. Chicago sada ima omjer pobjeda i poraza 18-5 što je najbolji rezultat u Istočnoj konferenciji.

Washingtonov omjer je 4-16, a sinoć je njegov najučinkovitiji igrač bio John Wall sa 20 koševa. Nick Young je zabio 17, a JaVale McGee 16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo