KAKVA ŠTETA / Zagreb ostaje bez svog najboljeg tenisača

Image
Foto: PIXSELL

Prvi hrvatski reket Marin Čilić neće nastupiti na ovogodišnjem ATP turniru Zagreb Indoors zbog oporavka nakon operacije koljena.

28.1.2012.
9:22
PIXSELL
VOYO logo

Marin Čilić, najbolji hrvatski tenisač koji je trebao biti i prvi nositelj ovogodišnjeg ATP turnira Zagreb Indoors, u petak je morao otkazati nastup u Domu sportova, priopćili su organizatori.

Čiliću je nastup u Zagrebu trebao biti prvi nakon stanke zbog operacije koljena, no svi Marinovi napori da na vrijeme bude spreman za nastup na njegovom najdražem turniru nisu bili dovoljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moje koljeno još nije spremno za napore koje donose natjecateljski mečevi i koliko god mi bilo teško, ovo je bila jedina racionalna odluka koju sam mogao donijeti", kazao je Čilić, dvostruki pobjednik (2009, 2010), koji je dosad nastupao na svakom izdanju jedinoga hrvatskoga dvoranskoga turnira.Čilić je prije šest godina upravo u Domu sportova protiv Igora Andrejeva ostvario svoju prvu ATP pobjedu.

Bez Čilića, u Zagrebu će nastupiti svi ostali najbolji hrvatski igrači - Ivan Ljubičić, Ivan Dodig i Ivo Karlović, a direktor turnira Branimir Horvat i njegov pomoćnik Goran Ivanišević odlučili su da će i ove godine sve tri pozivnice za glavni turnir dobiti hrvatski tenisači. To su Antonio Veić, Kristijan Mesaroš i Dino Marcan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su izbjegli žrvanj kvalifikacija u kojem će se naći jedno veliko ime. Naime, Austrijanac Jürgen Melzer, trenutačno 33. tenisač svijeta, odlučio je doći igrati kvalifikacije. Melzer bi, naravno, bio u glavnom turniru da se na vrijeme prijavio, a organizatori su kod podjele pozivnica odlučili dati prednost našim mladim tenisačima. Uz nastup u kvalifikacijma, Melzer će zaigrati i u konkurenciji parova sa svojim stalnim partnerom Philippom Petzschnerom, s kojim je 2010. osvojio Wimbledon, a prošle godine US Open.

Kvalifikacije ATP turnira u Zagrebu počinje u subotu, a glavni turnir u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo