ZA POBJEDU RADE SVAKAKVE LUDOSTI: / Zbog praznovjerja pljuju i cijelu sezonu nose iste gaće

Image
Foto: AFP, PHILIPPE HUGUEN

Sportaši su poznati kao praznovjerna bića, a na petak 13. podsjećamo vas na neke od nogometaša koji godinama ne mijenjaju svoje navike, jer misle da bi im, u suptornom, to donijelo lošu sreću.

13.11.2015.
15:51
AFP, PHILIPPE HUGUEN
VOYO logo

Većina vas se dobro sjeća poljupca Laurenta Blanca u ćelavu glavu francuskog vratara Fabiena Bartheza. Očito je taj ritual pomogao, jer su Francuzi osvojili svjetski naslov 1998. godine.

Izbornik i pomoćnik u istoj odjeći

Za SP očito treba imati neku "caku", jer su njemački izbornik Joachim Löw i njegov pomoćnik Hansi Flick bili isto odjeveni. Upalilo je, Nijemci su u Brazilu prošle godine postali svjetski prvaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Praznovjerja nisu zaobišla ni hrvatske nogometaše. Ivan Rakitić prvo oblači lijevu čarapu i kopačku, a na teren uvijek ulazi prvo desnom nogom. Mario Mandžukić oko zapešća nosi boksačke bandaže, jer je dobro igrao na prvoj utakmici na kojoj je koristio taj "trik".

Image
Foto: AFP

Ni najbolji svjetski nogometaši nisu imuni na rituale. Cristiano Ronaldo uvijek za portugalsku reprezentaciju igra u dugim rukavima, isto kao branič Španjolske i Barcelone Gerard Pique.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo ujedno i posljednji izlazi na travnjak, a isto radi i Lionel Messi. To je možda i logično, jer se najveće zvijezde uvijek predstavljaju na kraju.

Od rituala nogometnih dužnosnika, poznato je da Milanov direktor Adriano Galliani uvijek, ali baš uvijek nosi žutu kravatu, iako su boje njegovog kluba crvena i crna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Cruijff pljunuo na suparničku polovicu terena

Praznovjerja uoči utakmica nisu bila nepoznanica ni nogometnim zvijezdama iz povijesti. Johan Cruijff je pogladio svog vratara po trbuhu i ispljunuo gumu za žvakanje na polovicu suparnika.

Argentinski izbornik Carlos Bilardo je za vrijeme Svjetskog prvenstva 1986. u Meksiku inzistirao da igrači sjede na istim mjestima u autobusu, s istim repertoarom pjesama. I Argentincima je pomoglo, jer su osvojili naslov svjetskog prvaka, iako je najveću ulogu u tome ipak imao genijalni Maradona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, najgori ritual imao je engleski reprezentativac Chris Waddle, koji je u sezoni 1983/84., dok je igrao za Newcastle, nosio isto donje rublje.

Cijelu galeriju nogometnih praznovjerja možete pogledati na Goalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo