NJEMAČKA LIGA PRODALA TV PRAVA / Za gledanje Bundeslige izdvojili 1,65 milijardi eura

Image

Njemačka nogometna liga (DFL), koja u svom članstvu ima svih 36 prvoligaških i drugoligaških klubova prodala je TV prava za naredne četiri sezone za ukupno 1.65 milijardi eura, tj. 412 milijuna po sezoni.

28.11.2008.
15:24
VOYO logo

Prema novom ugovoru svaki će klub zaraditi po sedam milijuna eura više po sezoni, no što je to bio slučaj prema prošlom četverogodišnjem ugovoru.

Novi ugovor donosi i novu satnicu pa će tako jedna od subotnjih utakmica počinjati u 18.30 sati, dok je dosad običaj bio da sve subotnje utakmice počinju u 15.30, a razdvojit će se i termini igranja dviju nedjeljnih utakmica. Ove sezone se nedjeljne utakmice igraju u 17 sati, dok će se od sljedeće sezone jedna igrati u 15.30, a jedna u 17.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komercijalna televizija Premiere zadržala je prava na prikazivanje utakmica uživo, dok će državni kanali ARD i ZDF imati emisiju s najzanimljivijim trenucima s utakmica prve lige, ARD u subotnjem ranovečernjem terminu te u nedjelju kasno navečer, a ZDF u subotu kasno navečer te u nedjelju u ranovečernjem terminu.

Satelitska postaja DSF emitirat će najzanimljivije trenutke s utakmica druge lige u petak i nedjelju te će uživo prenositi derbi u ponedjeljak navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostvarili smo odličan dogovor u teškom razdoblju za profesionalni nogomet", smatra predsjednik DFL-a Reinhard Rauball.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike