Mirjana Lucic se poigrala s velikom nadom Srbije

Hrvarska 32-godisnja tenisacica Mirjana Lucic-Baroni, koja ovoga tjedna zauzima 107. mjesto na svjetskoj rang-ljestvici, plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Strasbourgu.

20.5.2014.
19:59
VOYO logo

Nakon sto je dobila tri meca u kvalifikacijama, 32-godisnja Hrvatica je u 1. kolu glavnog zdrijeba svladala 39. igracicu svijeta, Srpkinju Bojanu Jovanovski 6-4, 6-0 nakon samo 73 minute igre. Uzvratila joj je time za poraz koji je od nje pretrpjela prije dvije godine u Dallasu.

Hrvatska tenisacica iskoristila je cetiri od osam prilika za break u mecu, te je spasila sve cetiri koje je imala njezina suparnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2. kolu ce Lucic-Baroni igrat protiv bolje iz ogleda Portorikanke Monice Puig i Svedanke Johanne Larsson.

Daleke 1997. godine godine je Mirjana Lucic, tada kao 15-godisnjakinja, na ovom turniru prosla kvalifikacije i stigla sve do finala u kojem ju je zaustavila velika Steffi Graf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je jos dva puta nastupila u Strasbourgu i oba puta je opet prosla kvalifikacije, kao i ove godine, te je 2011. godine stigla do cetvrtfinala.

Hrvatski 25-godisnji tenisac Ante Pavic, 179. na ATP ljestvici, plasirao se u 2. kolo kvalifikacija za Roland Garros, drugi Grand Slam turnir sezone u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavicev suparnik u 1. kolu, Japanac Go Soeda, 103. igrac svjetskog poretka, predao je mec pri rezultatu 6-7(2), 6-0, 4-1 za Pavica, koji je bio pobjednik i u prvom ogledu protiv Soede, ranije ove godine u Guadalajari. Ogulinac ce u 2. kolu igrati protiv Rumunja Mariusa Copila (152. na ATP ljestvici), s kojim se dosada jos nije sastao.

U kvalifikacijama nastupa jos jedan hrvatski tenisac, Toni Androic, koji ce kasnije igrati u 1. kolu protiv Francuza Tristana Lamasinea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo