Povijesni Uskrs našeg sporta: Hrvatica napravila senzaciju!

Fantastičan tjedan u Maleziji Donna Vekić zaključila je pobjedom protiv desete igračice svijeta!

20.4.2014.
17:30
VOYO logo

Sedamnaestogodišnja Osječanka Donna Vekić ostvarila je najveći rezultat u dosadašnjem dijelu karijere. Na WTA turniru u Kuala Lumpuru nakon dva sata i 52 minute velike borbe svladala je u finalu desetu igračicu svijeta Dominiku Cibulkovu!

Vekić je dosad u karijeri igrala dva finala na WTA Touru, u rujnu 2012. godine poražena je u Taškentu od Rumunjke Begu sa 6-4, 6-4, da bi prošle godine u Birminghamu bolja bila Slovakinja Daniela Hantuchova sa 7-6, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Kuala Lumpuru Vekić je igrala sjajno i u finalu mogla čak i brže završiti posao jer je u trećem setu imala dvostruki break, kod 5-2 na servisu za meč propustila je čak četiri meč-lopte, no imala je dovoljno mirnoće i snage u tie-breaku odnijeti veliku pobjedu.

U 13. igri trećeg seta Cibulkova je ključne servise izgubila nakon vodstva Vekić s 4-3, tada je Slovakinja izgubila oba poena na svom servisu i Vekić je stigla do nove tri meč lopte. Iskoristila je prvu i ukupno petu te je proslavila svoj prvi naslov na WTA Touru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić je meč završila s 11 as servisa i šest realiziranih break lopti od 17 prilika. S druge strane šest puta do breaka došla je i Cibulkova koja je imala šest prilika manje.

Inače, ovo je prvi put od 2002. godine da je jedna hrvatska tenisačica osvojila naslov na WTA Touru. Posljednja kojoj je to uspjelo bila je Iva Majoli prije 12 godina u Charlestonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajla Tomljanović očekivano je izborila plasman u finale kvalifikacija na WTA turniru u Stuttgartu. U drugom kolu protivnica joj je bila 18-godišnja Amerikanka Sachia Vickery koju je Tomljanović svladala u tri seta.

Vickery je trenutno 188. igračica svijeta i bez većih je uspjeha na WTA Touru, ubilježila je tek dva nastupa u glavnom ždrijebu Grand Slam turnira gdje je prošle godine na US Openu u prvom kolu iznenadila Mirjanu Lučić-Baroni. To joj je ujedno i jedna od najvećih pobjeda u karijeri i jedina pobjeda na Grand Slam turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane Ajla Tomljanović posebno ove godine igra dobar tenis, iza sebe ima niz dobrih nastupa i bila je prejaka za mladu Amerikanku. Za pobjedu je treća nositeljica kvalifikacija trebala dva sata i deset minuta za vrijeme kojih je sedam puta oduzela servis protivnici i spasila čak 13 break lopti.

Tomljanović je dva puta ispuštala break prednosti u drugom setu što je Vickery u konačnici kaznila osvajanjem seta. U trećem setu hrvatska tenisačica ipak je bila opreznija, sačuvala je break iz prvog gema i s novim breakom kod 5-3 završila je posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu kvalifikacija očekuje je 85. igračica svijeta Mona Barthel s kojom se još nije sastajala.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo