Sjajna Hrvatica nastavlja nizati pobjede i u Turskoj

Mlada hrvatska tenisačica Ana Konjuh (16) stigla je na prag plasmana u glavni dio WTA turnira koji se sljedeći tjedan igra u Istanbulu.

13.7.2014.
18:01
VOYO logo

Poslije vrlo dobrog nastupa na Wimbledonu, gdje je prošla kvalifikacije i dva kola glavnog turnira, Dubrovčanka je u turskom velegradu uspješno startala u kvalifikacijama. U 1. kolu je pobijedila Kazahstanku Sesil Karatančevu, 183. igračicu svijeta, sa 6-4, 6-2 poslije jednog sata i sedam minuta igre.

U drugom i završnom kvalifikacijskom kolu Konjuh (137. na WTA ljestvici) će igrati protiv bolje iz dvoboja između Čehinje Kristyne Pliškove i Turkinje Pemre Özgen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turnir u Istanbulu se igra na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 250.000 dolara, a prva je nositeljica Dankinja Caroline Wozniacki. U glavnom je ždrijebu i naša Donna Vekić koja će u 1. kolu igrati protiv Čehinje Klare Koukalove od koje je već dvaput ove godine izgubila.

Hrvatski tenisač Mate Delić, 189. igrač svjetskog poretka, kvalificirao se u glavni dio ATP turnira koji se igra na zemljanoj podlozi u Hamburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom, ujedno i posljednjem kolu kvalifikacija, Delić je bio bolji od Argentinca Facunda Bagnisa s 3-6, 6-4, 6-1. Nastavio je na taj način naš 21-godišnji tenisač s dobrim rezultatima. Prošli je tjedan, podsjećamo, prošao kvalifikacije i na ATP turniru u Stuttgartu, a u svibnju je iz kvalifikacija dogurao do četvrtfinala u Düsseldorfu.

Turnir u Hamburgu igra se uz nagradni fond od 1.190.700 eura, a prvi je nositelj Španjolac David Ferrer. Branitelj naslova je, pak, Talijan Fabio Fognini. Španjolski tenisač Roberto Bautista Agut, 23. igrač svijeta, potvrdio je sjajnu formu, osvojivši drugi ATP naslov u posljednja četiri tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu ATP turnira u Stuttgartu 26-godišnji Španjolac je pobijedio Čeha Lukaša Rosola sa 6-3, 4-6, 6-2 nakon jednog sata i 43 minute igre. Drugi mu je naslov u karijeri, a prvi je osvojio prošli mjesec na travnatoj podlozi u Hertogenboschu.

Bautista Agut je deveti Španjolac u povijesti s naslovom u Stuttgartu, odnosno peti u posljednjih deset godina. Naslijedio je Rafaela Nadala, Davida Ferrera, Alberta Montanesa i Juana Carlosa Ferrera. S novih 250 bodova od ponedjeljak će prvi put u karijeri ući među 20 najboljih svjetskih tenisača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraženi Rosol je ostao na jednom naslovu u karijeri, lanjskom u Bukureštu.

Dodajmo za kraj i da je ovo bilo posljednje izdanje turnira u Stuttgartu koje je igrano na zemljanoj podlozi. Od iduće će se godine ovaj turnir igrati na travi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo