Nije stala na senzaciji, otišla je i korak dalje

Njemačka tenisačica Sabine Lisicki nije se zaustavila nakon što je u ponedjeljak ostvarila veliku pobjedu u Wimbledonu, protiv prve igračice na svijetu i braniteljice naslova Serene Williams.

2.7.2013.
17:04
VOYO logo

Lisicki je kao prva izborila polufinale Wimbledona, nakon što je sa 6-3, 6-3 pobijedila Estonku Kaiju Kanepi, tenisačicu koja je nekim čudom prošla prva dva kola (oba je puta trebala ispasti, protiv Moore i Kerber), te dogurala sve do četvrtfinala.

Za samo jedan sat i pet minuta Lisicki je slomila Kanepi koja nije imala pravu šansu u meču. Istina, Estonka je s breakom povela u drugom setu, ali ne samo da nije zadržala takvo što, već je u drugom dijelu tog seta dva puta izgubila svoj početni udarac i na kraju prilično lako pala pred "paljbom" Njemice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lisicki je sjajno koristila break-prilike (četiri od pet), a osvojila je i čak 26 poena od 33 nakon prvog servisa.

U polufinalu će Lisicki igrati protiv Agnieszke Radwanske koja je pobijedila Kineskinju Na Li 7-6(5), 4-6, 6-2 u meču koji je prekidan u dva navrata zbog kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su Agnieszka Radwanska i Sabine Lisicki izborile vlastiti polufinalni ogled u Wimbledonu, saznali smo i drugi polufinalni par. Čine ga Marion Bartoli i Kirsten Flipkens.

Iznenađenje je napravila 20. nositeljica, belgijska tenisačica Kirsten Flipkens, koja je sa 4-6, 6-3, 6-4 pobijedila Čehinju Petru Kvitovu, tenisačicu koja je slavila na londonskoj travi prije dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Flipkens cijelu ovu godinu igra vrlo dobro očekivalo se da neće pronaći obrambenu taktiku za napade kršne Čehinje. No, Kvitova je još i pogađala tijekom prvog seta, a potom je upala u seriju velikih oscilacija i na kraju izgubila. Kod 4-4 u trećem setu Flipkens je izborila prvu break-loptu u tom setu, a na nju je Čehinja vrlo loše odigrala i relativno laganu loptu izbacila debelo u aut. Potom je Flipkens rutinski odservirala za najveći uspjeh u karijeri.

Treba reći da je kroz cijeli meč Flipkens imala samo pet neforsiranih pogrešaka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu je čeka Bartoli koja je sa 6-4, 7-5 pobijedila Amerikaku Sloane Stephens. Kiša je taj meč na dulje prekinula kod 5-4 za Bartoli u prvom setu. Po povratku na teren Bartoli je napravila break, uzela set, a potom je krenuo posve drugačiji meč u odnosu na prvu dionicu kada su servis-igračice čvrsto držale svoj servis.

Naime, u drugom je setu do 5-4 za Francuskinju samo Bartoli u jednom navratu osvojila svoj servis-gem. Kod 5-4 je i Stephens uspjela u tome, ali joj je to malo značilo jer je potom izgubila dva gema u nizu i tako se oprostila od Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bartoli je meč dobila sa samo šest izravnih poena! Flipkens (20) - Kvitova (8) 4-6, 6-3, 6-4 Bartoli (15) - Stephens (17) 6-4, 7-5 A. Radwanska (4) - Na Li (6) 7-6(5), 4-6, 6-2 Lisicki (23) - Kanepi 6-3, 6-3

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo