Sjajne vijesti: Hrvatska senzacija u Wimbledonu se nastavlja

Španjolski tenisač David Ferrer, sudionik osmine finala trećeg Grand Slam turnira sezone Wimbledona, objavio je da ima problema sa stopalom uoči okršaja protiv našeg Ivana Dodiga u ponedjeljak..

1.7.2013.
8:45
VOYO logo

Ferrer je i drugu pobjedu zaredom ostvario nakon više od tri sata borbe na travnatoj podlozi All England Cluba. Nakon sunarodnjaka Roberta Bautiste Aguta, Ferrer je slavio protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, ali tek nakon pet setova.

"Umoran sam. Dva dana zaredom sam proveo na terenu više od tri sata. Stopalo me muči još od početka turnira. No, sad imam dan odmora (nedjelja) koji ću iskoristiti za oporavak", rekao je Ferrer, koji će od ponedjeljka bilježiti reking karijere, 3. mjesto, jer će na ATP-jevoj ljestvici preskočiti Rogera Federera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč protiv Dodiga na rasporedu je u 12 sati i 30 minuta po hrvatskom vremenu, a organizator ih je smjestio na teren broj dva.

Inače, ovogodišnje izdanje Wimbledona ponudilo je neslavan rekord u povijesti tog turnira u Open eri, onaj po broju predanih mečeva. Naime, dosad ih je bilo čak 13, čime je nadmašen prethodni negativan rekord iz 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja, 13. po redu predaja zbog ozljede bila je ona Nizozemca Igora Sijslinga baš protiv našeg Dodiga u 3. kolu.

Podsjećamo, Međugorac je u trenutku predaje vodio 6-0, 6-1, 1-0. Valja reći da je Dodig profitirao od predaje i u 1. kolu turnira kad je "bijelu zastavu" izvjesio i Nijemac Philipp Kohlschreiber.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo