DVOSTRUKO SLAVLJE RED BULLA / Webber pomeo konkurenciju i u Monte Carlu

Image

Australac je pobijedio i zasjeo na vodeće mjesto u ukupnom poretku sa 78 bodova. Schumacher kažnje s 20 sekundi zbog pretjecanja Alonsa kada je na stazi bio sigurnosni auto.

16.5.2010.
14:25
VOYO logo

Australac Mark Webber u Red Bullu pobjednik je Velike nagrade Monaca, utrke Svjetskog F1 prvenstva vožene ulicama Monte Carla.

Weber je vodio utrku od starta do cilja, potvrdivši svoju prošlotjednu pobjedu ostvarenu u Španjolskoj, te se probio na vodeće mjesto ukupnog poretka s 78 bodova. Drugo mjesto osvojio je njegov klupski kolega Nijemac Sebastian Vettel, dok je Poljak Robert Kubica u Renault bio treći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni prvak svijeta i do danas vodeći u ukupnom poretku Britanac Jenson Button odustao je zbog kvara motora nakon samo tri kruga.

Povratnik u F1 Michael Schumacher (Mercedes) kažnjen je s 20 sekundi nakon utrke Velike nagrade Monaka u Monte Carlu, pa je umjesto šestog mjesta i bodova pao na 12. mjesto u poretku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schumacher je kažnjen zbog nepropisnog pretjecanja Fernanda Alonsa na zadnjem zavoju i to dok je na stazi bio sigurnosni automobil.

Sljedeća utrka je VN Turske 30. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo