SLETJELI SJAJNI OLIMPIJCI / Vrhunska atmosfera: Vorija 'ušutkali' suigrači!

Olimpijcima su se zahvalili ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, te predsjednik HOO Zlatko Mateša.

13.8.2012.
15:35
VOYO logo

ZAGREB - Dan nakon zatvaranja olimpijskih igara u Londonu, hrvatski olimpijci sletjeli su u Zračnu luku Zagreb, gdje su ih dočekali članovi obitelji, sportski dužnosnici i brojni navijači.

U ime zlatnih vaterpolista, okupljene u VIP salonu zagrebačke zračne luke pozdravio je Samir Barač. "Hvala svima koji ste s nama dijelili olimpijske snove. Ova grupa dala je sve od sebe da zadovolji hrvatsku javnost, ali najvažnije je ipak da smo zadovoljili sebe", poručio je Barač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupljenima se pokušao obratiti i kapetan rukometne reprezentacije IgorVori, no suigrači mu to nisu dopustili i svaku njegovu riječ prekinuli su glasnim klicanjem.

Vori je, međutim, kasnije u hodniku novinarima kazao kako je osvajanje brončane medalje veliki uspjeh rukometaša te da se u Hrvatsku vraćaju kao pobjednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo sanjali i priželjkivali to zlato. Nažalost, nije se ostvarilo, ali svima smo pokazali naš karakter. Uspjeli smo se dignuti doslovno iz mrtvih, jer smo nakon polufinala jako pali, ali bronca je tu. Medalja je oko vrata i to je to", rekao je Vori.

Osvajačica brončane medalje u taekwondou LucijaZaninović zahvalila je Hrvatskoj, Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) i sestri Ani jer, kako je kazala, "bez njih ne bih bila ono što jesam".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je što sam dio ove povijesti i ovog velikog uspjeha hrvatskih sportaša", rekla je.

U Zagreb su se vratili i srebrni hrvatski veslači Damir Martin, David Šain i Mario Vekić, a na dočeku je bio i ValentSinković, koji se iz Londona vratio ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportašima koji su danas doputovali na medaljama su čestitali i osvajač zlatne medalje u streljaštvu GiovanniCernogoraz i zlatna atletičarka SandraPerković.

Olimpijcima su zahvalili ministar znanosti, obrazovanja i sporta ŽeljkoJovanović, gradonačelnik Zagreba MilanBandić, te predsjednik HOO ZlatkoMateša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam priviligiju da sam ministar kada ste ostvarili najveći uspjeh u povijesti hrvatskih nastupa na OI. Prije odlaska na OI poželio sam da nam donesete malo sreće, a donijeli ste nam puno radosti", izjavio je ministar Jovanović.

Olimpijci su se potom u predvorju zračne luke družili s navijačima, koji su posebno toplo pozdravili vaterpoliste i trenera rukometne reprezentacije SlavkaGolužu, a zatim su se autobusima uputili na prijam u Banske dvore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo