RIJECI NOVA TRI BODA / Voda do grla: Varaždinu odbijena žalba

Image
Foto: PIXSELL

Po riječima povjerenika za Udrugu prvoligaša Josipa Breznog Komisija za žalbe uopće nije raspravljala o Karlovcu i Šibeniku, pa će oni odigrati svoje utakmice ovoga kola prema unaprijed određenom rasporedu. Šibenik će tako u subotu ugostiti Inter, a Karlovac Dinamo.

24.2.2012.
15:39
PIXSELL
VOYO logo

Žalba NK Varaždina na suspenziju zbog nemogućnosti isplate dugovanja igračima odbijena je od strane komisije za žalbe HNS-a. Tako će Rijeci pripasti tri nova boda bez da su izašli na teren.

S druge strane, Karlovac i Šibenik uspjeli su se dogovoriti sa svojim vjerovnicima oko isplate dugovanja i suspenzija im je ukinuta. U Varaždinu su se nadali da će se suspenzija skinuti do utakmice u 17 sati, no do toga ipak nije došlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenik za natjecanje Udruge prvoligaša Josip Brezni je kazao kako su se čelnici Varaždina nagodili s dvojicom od šestorice igrača koji su se žalili na neispunjavanje ugovornih obaveza. To će za posljedicu imati podnošenje zahtjeva za otvaranje stečaja u klubu pred Trgovačkim sudom u Varaždinu.

"Nadali smo se da će Komisija za žalbe HNS-a danas prihvatiti žalbu NK Varaždina koji se žalio na odluku Disciplinske komisije o suspenziji kluba zbog nepodmirenih dugovanja bivšim igračima i NK Čakovcu. No, odbili su skinuti suspenziju i mi danas ne možemo igrati protiv Rijeke", kazao predsjednik NK Varaždina Zlatko Horvat, te dodao kako je klubu nanesena nepravda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Disciplinskoj komisiji nisu uvažili niti minimum naših argumenata. Mi nismo tražili da se klubu oproste dugovanja, nego samo da se pričeka odluka Arbitražne komisije UEFA-e vezana uz naš slučaj", rekao je Horvat koji je poručio kako će vodstvo kluba učiniti sve kako bi klub sljedeće subote igrao prvenstvenu utakmicu protiv Istre i nastavio natjecanje u Prvoj HNL barem do kraja prvenstva.

"U ponedjeljak ujutro bit će održana sjednica Izvršnog odbora kluba na kojoj ćemo odlučiti hoćemo li zatražiti pokretanje stečaja u klubu", rekao je Horvat i dodao kako će u međuvremenu nastaviti pregovore s bivšim igračima i NK Čakovcem oko odgode isplate dugovanja od kojih je najveće, oko 1,2 milijuna kuna, prema Milanu Pavličiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike