Nerazdvojni su / Velike nade sljemenske utrke su braća Kolega: 'Jedan drugog motiviramo i guramo da budemo bolji'

Već tri godine braću Samuela i Eliasa Kolegu vodi Ante Kostelić

2.1.2020.
21:00
VOYO logo

Hrvatska će na sljemenskim utrkama Svjetskog kupa imati ukupno osmero predstavnika od kojih su čak šestorica skijaša. Velike nade su i braća Elias i Samuel Kolega. Njih već treću sezonu vodi veliki Ante Kostelić, a stariji Elias priželjkuje proboj među deset najboljih slalomaša svijeta.

Dva dana uoči utrke na Sljemenu ništa se ne prepušta slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tko bolje poznaje sljemensku stazu od Ante Kostelića! Već tri godine njegov projekt su braća Elias i Samuel Kolega. Priznaju, nije lako raditi s čovjekom koji je stvorio prvake: Janicu i Ivicu.

"Najteže je bilo raditi prvih godinu dana kad se trebalo naviknuti. Ali kad se navikneš, već je pod normalno da se malo više radi i da je malo drugačije. Sve je to malo drugačiji pristup, ali najteže je priviknuti se na takav način rada", rekao je Samuel Kolega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je već treća sezona da treniramo s njim. Zna biti teško s njim, to je drukčiji sustav rada i treninga, ali svaku godinu sam sve zreliji i jači pa sam se prilagodio i uklopio u to", kazao je Elias Kolega

A kako je braći raditi zajedno? Kažu motivacija su jedan drugome i funkcioniraju sjajno. Elias se danas odlučio odmoriti od treninga, inače su, kaže, nerazdvojni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gura me to što je on bolji"

"U pripremnoj fazi gotovo cijelo vrijeme treniramo zajedno, ali sada se malo odvajamo jer on vozi utrke malo nižeg ranga. On je mlađi skoro tri godine, ali puno smo zajedno i to stvarno dobro funkcionira", kaže Elias.

"Gura me to što je on bolji. To što on napravi dobar rezultat, i mene pogura. Na treningu sam mu dosta blizu. Onda znam da na utrci teoretski mogu biti s njim, to je dobra motivacija", objasnio je Samuel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eliasu sezona nije mogla bolje početi. Bodove je osvajao u finskom Leviju, gdje je završio 19., dok je na slalomu u Val d'Isereu bio 15. Sjajna je to najava za napad na top 10 na sljemenskoj utrci.

"Imao sam jako uspješnu pripremnu fazu. Početak sezone bio je odličan. Sljemensku stazu sam vozio jako puno puta, odlično mi leži, tako da imam jako dobar osjećaj. Naravno da je cilj ući u prvih 10 i prvih 5, ali moraju se spojiti dvije jako dobre vožnje. Ali mislim da je sve moguće, zaista smo svi u jako dobroj formi", zaključio je Elias. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni rezultati mladih nada najava su da s optimizmom ulazimo u novo desetljeće hrvatskog skijanja.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo