Sad ili nikad: Otkriven plan Ivice Kostelića koji želi ostvariti san

Za tjedan dana kreće bijeli skijaški cirkus.

18.10.2013.
15:23
VOYO logo

Direktor hrvatske skijaške reprezentacije Vedran Pavlek otkrio je kako su prošle pripreme Ivice Kostelića za novu sezonu i kakav je plan za nju.

"Generalno gledajući zadovoljni smo kako je prošao jesenski dio priprema, glavni je dio sada i ovu utrku u Söldenu još uvijek gledamo kao pripremnu. Ne samo Ivica, i ostali su napredovali i ova generacija mladih je darovita i postoji među njima veliki potencijal."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog skupljanja bodova, o čemu će ovisiti i startna mjesta na Olimpijskim igrama u Sočiju u veljači iduće godine, Ivica će voziti sve discipline, ali će propuštati neke utrke, poručio je Pavlek.

"Jednostavno nemamo mogućnosti i vremena za trening. Sad je koncentracija na slalomu i veleslalomu, a utrke spusta koristi za trening."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon novogodišnjih blagdana očekuje nas jubilarno izdanje Snježne kraljice. Muški i ženski slalom vozit će se 4. i 6. siječnja, a Pavlek poručuje da će to biti još jedan spektakl na Sljemenu.

"Ovo je deseta Snježna kraljica i morat ćemo to na neki način obilježiti, ovih dana finaliziramo program pa će o tome ovisiti i financijska konstrukcija ove priredbe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je to uvertira za najveći skijaški događaj u idućoj godini, zimske Olimpijske igre u Sočiju zadnja su šansa da Profesor dođe do zlatne medalje. Mnogo toga će se morati poklopiti da se to dogodi, a prije svega će taj rezultat ovisiti o vremenskim prilikama obzirom da je more vrlo blizu.

"Soči je vrlo nepredvidiv. Može se dogoditi da je potpuno toplo, a može biti da je -10 stupnjeva na vrhu brda, a da je u cilju +5. To što je takva vlaga i to što je na moru, to je za nas na neki način dobro. Tereni su zahtjevni, pogotovo spust koji je težak i dugačak sa brojnim valovima i prjelomnicama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skijaška sezona počinje Soeldenu 26. i 27. listopada, Snježna kraljica je 4. i 6. siječnja, a veliko finale je u Lenzerheideu polovicom ožujka 2014. Vrhunac sezone bit će u Sočiju na Zimskim olimpijskim igrama od 7. do 23. ožujka iduće godine.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo