Izbjegnuti 'teškaši' / Vatreni se vratili u dobri stari Nižnji Novgorod: Kako izgleda hrvatski put do finala

'Želimo da svi za 20 godina pričaju o našoj generaciji, a ne više od '98', ističe Ivan Rakitić

29.6.2018.
20:30
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija oprostila se od kampa u Roščinu gdje je danas odradila i zadnji trening i zaputila se u Nižnji Novgorod, grad u kojem je odigrala najbolju utakmicu na ovom Svjetskom prvenstvu protiv Argentine.

Koliko još koraka do četvrtfinala? Odbrojava se u stožeru Hrvatske, još je dva dana do utakmice istine. Kako protiv tvrdih Danaca koji ne gube već 18 utakmica za redom? Dalić će, čini se, osim na stadionu koji im je donio sreću, zaigrati i sa sastavom kojim je matirao Gaučose. Strijelac trećeg gola nada se istome i protiv Danske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi bismo voljeli da već u prvoj minuti bude 3:0 za nas. Mi smo dokazali da smo jako opasni u prekidima i da se jako dobro branimo, jako se dobro osjećamo, dobro radimo zajedno, nitko nam ništa nije poklonio, sve smo ovo zaslužili", ističe Ivan Rakitić, hrvatski nogometni reprezentativac.

Iako su Danci mislima već u četvrtfinalu, njihov motor reprezentacije biranim riječima govori o Hrvatskoj i Modriću čije je mjesto zauzeo u momčadi Tottenhama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaustavit ćemo Luku braneći se i čuvajući područja na kojima on operira.  Dobro su opremljena momčad, zajedno s Modrićem koji je jako kreativan s loptom", kazao je Christian Eriksen, danski nogometni reprezentativac.

Kreativnom igrom došli su Vatreni tako do borbe za četvrtfinale. Ždrijeb nokaut faze ih je pomazio, do eventualnog finala izbjeći će brojne teškaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Hrvatska slavi protiv Danske u četvrtfinalu, slijedi im bolji iz dvoboja Španjolske i Rusije, dok bi onda za eventualno finale igrali protiv Engleske, Kolumbije, Švedske ili Švicarske.

"Naravno da želimo da se naš put nastavi. Kad završi ili kad stane. Ako dođe ta prilika da dignemo taj pehar, e onda ćemo svi razmisliti, ja mislim da se možemo i svi povući", kaže Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostur reprezentacije u ozbiljnim je igračkim godinama, ali ovo zajedništvo odvest će nas do kraja, poručuje Rakitić.

"Želimo pokazati cijelom svijetu da Hrvatska ima prave nogometaše i reprezentaciju i za 20 godina da pričaju o našoj generaciji, a ne više od '98.", ističe Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se osjeća moćno, Rakitić tvrdi, sve smo ovo zaslužili. Pa neka ovo bude prvenstvo za pamćenje.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo