igrači traže likvidnost / Vaterpolo klub Mladost još ima problema s financijama: Dužni su milijun kuna, kasne i plaće

Image
Foto: Facebook

S rješavanjem dugova pomogao im je i Grad Zagreb. Zahtjev za predstečajnu nagodbu podnijeli su u ljeto 2013

16.10.2019.
10:46
Facebook
VOYO logo

Najtroferniji hrvatski vaterpolo klub Mladost i dalje ima neriješene financijske probleme. Dugovi se gomilaju već dosta dugo. Smanjili su dugove s 9 na današnjih milijun kuna. 

S rješavanjem dugova pomogao im je i Grad Zagreb na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem. Zahtjev za predstečajnu nagodbu podnijeli su u ljeto 2013. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predstečaj je okončan, stare smo dugove s 9 sveli na milijun kuna (najviše se duguje Paviću i Raduu – op. a.), ali nastali su i novi dugovi jer smo željeli stvoriti momčad koja se u Ligi prvaka ravnopravno može nositi s konkurentima. A to, naravno, košta i plaće kasne. Zato javno zahvaljujem igračima i trenerima na strpljenju, ali svjesni smo da i ono ima svoje granice.

Nema sponzorstava, nema donacija, barem polovica članova Izvršnog odbora (11 članova – op. a.) ne radi ništa, prostor za manevar nam je mali i da nema Grada Zagreba, ne znam kako bismo se pokrili. Na žalost, mi imamo momčad za Ligu prvaka, ali i Izvršni odbor za županijsku", objasnio je direktor kluba Milorad Damjanić na press konferenciji, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine je Mladost prvi put u 11 godina postojanja Regionalne lige trofej donijela na Savu. 

"Igrači ne igraju samo zbog novca, ali i oni žele likvidnost"

Nije lako ni treneru Zoranu Bajiću, ali nada se da će se stvari početi rješavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši igrači ne igraju samo zbog novca, ali imaju svoje obitelji i njima je potrebna likvidnost. Nadam se da će se stvari početi rješavati jer inače može doći trenutak kad će taj problem i kod igrača, svjesno ili nesvjesno, izaći na vidjelo", rekao je Bajić.

Večeras od 19.30 sati igraju protiv Jadrana gdje love 1. mjesto na turniru Hrvatskog vaterpolskog kupa koji se održava u Zagrebu. U subotu, 19. listopada odigrat će Ligu prvaka protiv Dinama iz Tbilsija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo