KAKAV DAN ZA HRVATSKI NOGOMET: / I Osječani izborili treće pretkolo u Europi, slavni PSV stiže u Gradski vrt

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Nogometaši Osijeka izborili su plasman u treće pretkolo Europske lige nakon što su u uzvratnom susretu 2. pretkola na gostovanju izgubili od Luzerna 1-2 i tako obranili pobjedu 2-0 iz prve utakmice

20.7.2017.
21:33
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Oba gola za Luzern je zabio Australac hrvatskih korijena Tomi Jurić (19, 62), dok je pogodak za Osijek zabio Muzafer Ejupi (72).

Image
HAJDUK U 3. PRETKOLU NA DANSKOG VELIKANA: /

Bijeli u 6 minuta šokirali Levski, Ohandza i Erceg junaci slavlja

Image
HAJDUK U 3. PRETKOLU NA DANSKOG VELIKANA: /

Bijeli u 6 minuta šokirali Levski, Ohandza i Erceg junaci slavlja

Osijek će u trećem pretkolu igrati protiv nizozemskog prvoligaša PSV Eindhovena. Prva utakmica je 27. srpnja u Eindhovenu, a uzvrat tjedan dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši Lokos dao dva gola

Luzern je u odnosu na prošlotjednu utakmicu zaigrao u jačem sastavu. U momčad su se vratili prvi napadač TomiJurić, te veznjak Joao Oliveira. Jurić je pet je godina (od 2008. do 2013. godine) lutao hrvatskim travnjacima, tražio priliku za dokazivanje, ali nije dobio pravu priliku.

Igrao je za Croatiu Sesvete, Lokomotivu i Inter, a potom se vratio u domovinu gdje je igrao za Adelaide i Western Sydney Wandererse. Prije dvije godine je preselio u nizozemsku Rodu, a od srpnja prošle godine je član Luzerna. Koliko je opasan pokazao je večeras s dva sjajna pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarci su prvu priliku na utakmici imali u 13. minuti kada je Jurić pucao s ruba kaznenog prostora, ali preko gola. No, šest minuta kasnije domaćin je stigao do vodstva. Cedric Itten je ubacio s desne strane, a Jurić visokim skokom na drugoj vratnici zabio za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu priliku Osijek je imao u 25. minuti. Barišić je ubacio s lijeve strane, a Mioč je pucao glavom, ali preko grede. U posljednjim trenucima prvog dijela Osijek je imao i slobodni udarac sa 20 metara, ali je Bočkaj loše pucao.

U prvih 15 minuta nastavka Osijek je kontrolirao rezultat, no u 62. minuti je Jurić anulirao rezultat iz prve utakmice. Australac hrvatskih korijena je sjajno opalio s 20-tak metara svladavši Malenicu. Četiri minute kasnije Osijek je imao sjajnu priliku. Bočkaj je prošao po krilu, ušao u kazneni prostor i opalio, no Omlin je obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 72. minuti Osijek je ipak zabio toliko željeni pogodak koji je širom otvorio vrata trećeg pretkola. Hrvatski sastav je povukao kontru, lopta je došla na krilo do Grezde koji je sjajno uposlio Ejupija, a ovaj zabio za 2-1. Luzernu je u tom trenutku trebao zabiti još dva gola za nastavak europskog natjecanja što se ipak pokazalo preteškim zadatkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijeku je ovo osmi europski pohod. Najveći europski uspjeh ostvario je 2000. godine kada je stigao na korak do prezimljavanja u Europi. U 3. kolu Kupa Uefa Osijek je ispao od praške Slavije. U Gradskom vrtu bilo je 2-0 za Osijek, a u uzvratu 5-1 za Slaviju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji put Osijek je igrao u Europi 2012. godine kada je u 2. pretkolu ispao od švedskog Kalmara (1-3, 0-3).

Luzernu je ovo bio jedanaesti 'izlet' u Europi i Švicarci su do sada samo dva puta preskočili svoje suparnike. Mađarski MTK u 1. kolu Kupa UEFA 1990. godine, te Levski tri godine kasnije u 1. kolu Kupa kupova. U ostalim ogledima su ispali. Posljednje tri sezone ispadali su iz Europske lige na prvom koraku od Sassuola, St Johnstonea i sada Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LUZERN - OSIJEK 2-1

LUZERN. Stadion Swissporarena - 10,000 gledatelja; Sudac: Martin Lundby (Norveška)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Jurić (19), 2-0 Jurić (62), 2-1 Ejupi (72)

Žuti kartoni: Schwegler, Schneuwly, Custodio / Mioč, Lopa, Barać

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni karton: -

LUZERN: Omlin - Schwegler, Schmid, Knežević, Lustenberger - Schneuwly, Custodio, De Oliveira (od 60. Schurpf), Rodriguez (od 76. Jong) - Itten (od 76. Demhasaj), Jurić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OSIJEK: Malenica - Šorša, Škorić, Barać, Barišić - Mudražija, Mioč (od 60. Lesjak) - Grezda (od 78. Boban), Lopa (od 60. Lukić), Bočkaj - Ejupi

UŽIVO:

Luzern - Osijek 2:1

Luzern: Omlin - Schwegler, Schmid, Knezević, Lustenberger - Schneuwly, Custodio, De Oliveira, Rodriguez - Itten, Jurić. Osijek: Malenica - Šorša, Škorić, Barać, Barišić - Mudražija, Mioč - Grezda, Lopa, Bočkaj - Ejupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kraj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

89' Malenica je obranio jedan dosta opasan pokušaj suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' Dobro se sada brani momčad Zorana Zekića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' Šorša je tukao iskosa pored gola. Još malo dijeli Osijek do plasmana u treće pretkolo.

78' Boban je ušao umjesto Grezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' GOOL Ejupi spašava bijelo-plave. Lukić je odugrao za Grezdu an desnoj strani. Pobjegao je on u Lustenbergeru i ubacio u sredinu gdje se na desetak metara od vratiju našao Ejupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' Velika prilika za Osijek. Bočkaj se sjurio u kazneni prostor, zaobišao je dvojicu igrača, ali je njegov snažan udarac obranio Omlin.

62' GOOL Opet se u strijelce upisao Jurić. Sjajno je pucao nakon odbijene lopte i pogodio lijevi donji kut. Sada je ukupno 2:2.

60' Dvostruka izmjena u redovima Osijeka. Izašli su Mioč i Lopa, a ušli Lukić i Lesjak.

46' Jurić je odmah zaprijetio. Oslobodio se Škorića i tukao iz okreta, ali Malenica je bio spreman.

46' Nastavila se utakmica.

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena

39' Luzern ima 61 posto posjeda lopte, uputili su sedam udaraca, a Osijek jedan.

32' Itten je pucao glavom, Malenica je siguran. Prijete domaćini sa svih strana.

24' Jurić opet pucao glavom, lopta je završila kod Malenice.

19' GOOOL Luzern je poveo golom Tomija Jurića. Riječ je u Australcu hrvatskog porjiekla, koji je u karijeri igrao za Lokomotivu i Inter iz Zaprešića. Itten je ubacio na drugu vratnicu gdje je Jurić bio viši od Šorše Jurićem.

13' Jurić je tukao s 18 metara, lopta odlazi iznad grede. Prvi je to pokušaj domaće momčadi.

9' Za sada nitko nije uputio udarac prema golu.

1' Počela je utakmica.

18:52 - Uoči utakmice došlo je obračuna navijača, kojeg možete pogledati .

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo