[FOTO] LEIPZIG - PSG 0:3: / Moćni Parižani totalnim nogometom pregazili Leipzig, izjednačili rekord i plasirali se u finale Lige prvaka

Image
Foto: Profimedia

PSG je u finalu Lige prvaka

18.8.2020.
22:52
Profimedia
VOYO logo

Polufinale Lige prvaka u Lisabonu

LEIPZIG - PSG 0:3

RBLeipzig (3-4-2-1): Gulácsi; Mukiele, Upamecano, Klostermann; Laimer, Sabitzer, Kampl, Angeliño; Olmo, Nkunku; Poulsen

PSG (4-3-3): Rico; Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat; Marquinhos, Herrera, Paredes; Di María, Neymar, Mbappé

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0:1 Marquinhos (13), 0:2 Di Maria (42), 0:3 Juan Bernat (56)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RB Leipzig - Paris Saint - Germain Rezultati uživo


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Paris Saint Germaina prvi put u povijesti izborili su plasman u finale Lige prvaka nakon što su u prvom polufinalnom susretu u Lisabonu pobijedili RB Leipzig sa 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG čeka boljeg iz ogleda Bayern - Lyon

Pobjedu pariškom sastavu u utorak navečer donijeli su Marquinhos (13), Angel Di Maria (42) i Juan Bernat (56).

PSG će u finalu, 23. kolovoza u Lisabonu igrati protiv pobjednika sutrašnjeg susreta između Bayerna i Lyona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

[FOTO] AJMO BURAZ PRSA OD PRSA: Ovako to ludo izgleda u Lisabonu

Image

[FOTO] AJMO BURAZ PRSA OD PRSA: Ovako to ludo izgleda u Lisabonu

Za njemački sastav je od prve minute zaigrao Dani Olmo. Bivši igrač zagrebačkog Dinama je u zadnjih pet nastupa u Ligi prvaka zabio tri gola i upisao asistenciju, no protiv moćnog PSG-a nije išlo i zamijenjen je već nakon prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG izjednačio rekord Reala u LP

Bila je to 34. utakmica u nizu u Ligi prvaka u kojoj je PSG postigao barem jedan pogodak izjednačivši tako rekord Real Madrida koji je nanizao 34 susreta s postignutim golom između 2011. i 2014.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo kako je Leipzigov trener Julian Nagelsmann sa 33 godine i 26 dana postao najmlađi trener u povijesti Lige prvaka koji je stigao do polufinala. No, teško će ga to utješiti nakon poraza.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+2 - Gotova je utakmica.

Image

90' - Igrat će se još dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Dvostruka promjena u PSG-u. Kylian Mbappe izlazi, a zamijenit će ga Maxim Choupo-Moting. Pablo Sarabia će također ući, a izaći će Angel Di Maria.

80' - Uzvraća PSG. Peter Gulacsi odlično sad reagira kod dalekometnog slobodnjaka koji je izveo Angel Di Maria. Njegov odlično pokušaj je išao pod prečku, ali golman je bio na toj lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Brani sad šansu Leipziga Rico. Ne predaju se Nijemci. Angelino je odlično ispratio dodavanje na rub šestnaesterca i pucao, njegov pokušaj išao je po sredini gola, ali Sergio Rico je bio spreman.

70' - O tome pričamo. Sad je jedan točan centaršut na otprilike 11 metara od gola dočekao Kylian Mbappe, koji je nadskočio obranu i dobro pucao glavom, ali je lopta prozujala kraj lijeve stative.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - Pokušava Leipzig sad visokim presingom, ali tako samo ostavljaju puno više mjesta za PSG koji takve situacije itekako zna koristiti.

56' - GOOOL: Juan Bernat je zabio nakon što se poskliznuo jedan igrač Leipziga prilikom izlaska s loptom prema naprijed. Žale se Nijemci da je to bio prekršaj, iako je sam igrač Leipziga pao, poskliznuo se. OVDJE pogledajte pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Paris Saint-Germain's Spanish defender Juan Bernat scores his team's third goal past Leipzig's Hungarian goalkeeper Peter Gulacsi during the UEFA Champions League semi-final football match between Leipzig and Paris Saint-Germain at the Luz stadium in Lisbon on August 18, 2020.,Image: 553544412, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

52' - RB Leipzig u početnim minutama drugog dijela ima inicijativu. Sad su probali s 35 metara, odličan je to bio udarac koji je prohujao iznad prečke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počinje drugo poluvrijeme

Poluvrijeme je u Lisabonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' - GOOOL: Di Maria zabija za 2:0 PSG-a... Neymar je namjestio loptu koju Angel Di Maria izbliza, s nekih pet metara, šalje u donji desni kut ostavivši golmana bespomoćnog. Pogledajte OVDJE kako je to izgledalo.

37' - BOMBAAAA IZ BRAZILA. Rekli bi Amerikanci from down town. Neymar je iskušao svoju sreću iz dalekometnog slobodnjaka ngdje s 30 metara, ali se lopta odbila natrag od desnu stativu. Smije se Neymar, smije se i Di Maria. Pogledajte OVDJE taj majstorski pokušaj Neymara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' - Zaredao je Leipzig s nekoliko prekršaja na sredini terena, ali zasad još bez opomene. Čvrsto su se postavili Tuchelovi izabranici i niti malo se nisu obeshrabrili nakon primljenog gola, a PSG je malo usporio igru nakon gola kojim su poveli. Neymar je "zaplesao" na sredini terena i zaradio prekršaj.

26' - Ajooooj, RB Leipzig će pamtiti ovu priliku. Konrad Laimer je gurnuo odličnu loptu koju je uhvatio Yussuf Poulsen i unutar šestnaesterca opalio, ali je za dlaku otišlo pokraj desne stative. Primaju se sad za glavu Nijemci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

24' - Angelino nije uspio uputiti pristojan centaršut iz slobodnog udarca.

23' - Marcel Sabitzer je pucao iz slobodnog udarca na rubu šesnaesterca, ali je živi zid zaustavio taj udarac. Glavni sudac pokazuje na korner zastavicu, RB Leipzig će izvesti korner.

22' - Presnel Kimpembe bacio se pod noge protivniku, ali ima sreće jer je Bjorn Kuipers ostavio karton u džepu i samo svirao faul. RB Leipzig će dobiti slobodan udarac na opasnoj poziciji.

16' - Promašuje zicer PSG. Kylian Mbappe je pokupio odlično dodavanje unutar šestnaesterca i promašio čisti zicer. Njegov udarac je išao prema desnoj stativi, ali golman se fantastično baca i zaustavlja ovaj pokušaj. PSG ima korner.

13' - GOOOL: PSG vodi 1:0. Lopta je ušla u mrežu, skočili su s PSG-ove klupe. Marquinhos se podigao visoko kako bi pokupio centaršut iz slobodnog udarca koji je izveo Angel Di Maria. Poslao je loptu glavom, iz peterca, unutar desne stative za 1:0. OVDJE pogledajte gol.

11' - Juan Bernat vidio je slobodnog suigrača i pokušao mu dodati po podu, ali mu naum nije prošao jer je jedan od braniča je to pročitao i savršeno presjekao loptu. Sudac je pokazao na korner zastavicu. PSG će izvesti korner. Ništa od toga...

9' - Marcel Sabitzer odapeo je projektil u desnu stranu gola, ali je Rico fantastično obranio za PSG.

6' - KAKAV PROMAŠAJ NEYMARA: Odlično podvaljenu loptu dobio je u noge Neymar koji se ubacio u kazneni prostor, tukao iz prve i pogodio vratnicu. Lopta je liznula okvir gola, Brazilac se prima za glavu. OVDJE pogledajte tu situaciju.

4' - Evo pokušaja Leipziga. Christopher Nkunku primio je loptu na rubu šesnaesterca i ispalio bombu, ali je pogodio svog suigrača.

2' - Thiago Silva je poslao dugu loptu, ali je Peter Gulacsi mirno presjekao to dodavanje.

1' - Počela je utakmica u Lisabonu. Prvi su s centra krenuli Francuzi.

20.15 - Još je 45 minuta do početka velikog obračuna u Lisabonu, a ovo su sastavi u kojima će obje momčadi krenuti u lov na finale Lige prvaka.

RB Leipzig (3-4-2-1): Gulácsi; Mukiele, Upamecano, Klostermann; Laimer, Sabitzer, Kampl, Angeliño; Olmo, Nkunku; Poulsen

PSG (4-3-3): Rico; Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat; Marquinhos, Herrera, Paredes; Di María, Neymar, Mbappé

18:40 - Nikad čudnija završnica Lige prvaka ulazi u svoju pretposljednju fazu. U utorak u 21 sat čeka nas susret između Leipzika i PSG-a. Nijemci su plasirali su se u polufinale nakon što su u prošlog četvrtka u četvrtfinalu završnog turnira u Lisabonu na stadionu Jose Alvalade senzacionalno svladali Atletico Madrid s 2:1, pogocima bivšeg Dinamovca Danija Olma (51) i američkog veznjaka Tylera Adamsa (88), dok je strijelac za Atletico bio Joao Felix u 71. minuti iz penala.

Paris Saint-Germain je s druge strane eliminirao talijansku Atalantu s 2:1.

"Sada se moramo odmoriti i misliti na PSG, jer će utakmica protiv njega biti jednako teška, ako ne i teža", poručio je Olmo nakon utakmice s Atleticom.

'Možemo do kraja

Nakon plasmana u polufinale Leipzigov veznjak Marcel Sabitzer istaknuo je da su spremni otići do kraja, odnosno osvojiti naslov.

"Velike zasluge za ovu pobjedu idu našem treneru, koji je pripremio dobru taktiku. Uložili smo puno truda, pružili smo vrhunsku partiju i kada imamo brzi protok lopte možemo stvoriti probleme bilo kojoj momčadi. Prije polaska napunili smo naše kofere do vrha, ima dovoljno svega i možemo ostati u Lisabonu do kraja", kazao Leipzigov veznjak Sabitzer, koji je asistirao bivšem Dinamovcu Daniju Olmu za vodeći gol u 51. minuti.

"PSG je velika momčad s odličnim igračima, svi ste vidjeli kako su se izvukli protiv Atalante. Moramo se pripremiti psihološki i taktički za susret s njima. Puni smo samopouzdanja, a to se i vidjelo protiv Atletica", rekao je 21-godišnji američki veznjak Tyler Adams, koji je u 88. minuti pogodio za konačnih 2:1.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo