MIOČIĆ OSTAO BEZ NASLOVA PRVAKA: / Ngannou nokautirao Stipu i postao novi kralj UFC-ove teške kategorije

Image

Američki Hrvat Stipe Miočić nije uspio po šesti put obraniti naslov prvaka

28.3.2021.
6:05
VOYO logo

Kamerunac Francis Ngannou po prvi put u karijeri okrunio se naslovom prvaka UFC-ove teške kategorije nakon što je u 52. sekundi druge runde nokautirao dosadašnjeg prvaka StipuMiočića.

Image
NGANNOU OTKRIO ŠTO JE PRESUDILO PROTIV MIOČIĆA: /

'Tu sam ga dočekao i završio borbu'

Image
NGANNOU OTKRIO ŠTO JE PRESUDILO PROTIV MIOČIĆA: /

'Tu sam ga dočekao i završio borbu'

Ngannou je dominirao od samog početka borbe. Već je u prvoj rundi bilo jasno da stvari neće najbolje proći za Miočića. Ngannou je na početku prve runde zadao nekoliko udaraca Miočiću. Stipe je nakon toga krenuo u rušenje, ali se Ngannou dobro obranio i došao do dominantne pozicije u parteru te je nanio nekoliko udaraca Miočiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga runda krenula je sporije, no nakon 40-ak sekundi krenuo je novi napad Ngannoua. Nakon što ga je promašio desnom, pogodio ga je lijevom točno u bradu i Miočić se se našao na leđima uz ogradu. ustao se i pokušao uzvratiti je uzvratiti, ali je promašio promašio, nakon čega ga je Ngannou zahvatio ljevicim i poslao ga u svijet snova. Kamerunac ga je pogodio još jednom u trenucima dok je sudac već dolazio prekinuti borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO

UFC 260, Las Vegas

Borba za naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji

Stipe Miočić - Francis Ngannou


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj

6:16 - Ngannou je strašnim nokauotm u 52. sekundi druge runde srušio Miočića i postao novi prvak. Ngannou je uzdrmao Stipu, Miočić je krenuo u kontru, a onda ga nje Predator snažno pogodio i poslao u svijet snova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga runda

6.14 - Za sada samo low kickove smo vidjeli od Stipe. Prva runda otišla je na stranu Ngannoua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6:13 - Ngannou je nešto aktivniji. Miočić mu za sa da nije zadao veće probleme.

6:12 -Ngannou je pokušao high kickom. Stipe mora početi raditi. Ngannou štedi energiju, zadao je još jedna udarac u glavu Miočiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6:11 - Miočić je krenuo u rušenje, ali Ngannou je preokrenuo i snažno ga napao u zadao mu nekoliko udaraca s leđa.

6:10 - Bruce Buffer najavio je borce u svom prepoznatljivom stilu nakon čega je počela borba. Ngannou je low kickom otvorio borbu. Dosta oprezan uvodni dio. Krenuo je Ngannou, pogodio je Stipu low kickom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva runda

5:58 - Borci su krenuli prema kavezu. Prvi je ušao Ngannou, a nakon njega branitelj naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5:53 - Brojni MMA stručnjaci najavili su da će Miočić kopirati taktiku iz njihove prve borbe te da će ići na rušenje Ngannoua jer je u parteru znatno bolji od suparnika. S druge strane Predator je poznat po silovitim udarcima šakama i ranim nokautima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5:46 - Luque je stigao do spektakularne pobjede nakon što je gušenjem prisilio Woodleya na predaju. Slijedi glavna borba večeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5:27 - Sean O'Malley slavio je nokautom protiv Thomasa Almeide. Slijedi borba između Tyrona Woodleya i Vicentea Luquea pa onda u kavez ulaze Miočić i Ngannou.

5:25 - Zanimljivo je da u posljednjih deset nastupa i prvak i izazivač imaju po osam pobjeda te dva poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5:12 - U petak poslijepodne po europskom vremenu održano je, inače, službeno vaganje. Miočić je vaga pokazala 106.14 kg, dok je Francis Ngannou teži. Njemu je vaga pokazala 119.29 kg. Stipe ima čak pet i pol kilograma manje u odnosu na prvu međusobnu borbu.

5:04 - Ngannou se zagrijava za borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5:00 - Jon Jones, idući izazivač za naslov teškaškog prvaka se oglasio uoči borbe između Miočića i Ngannoua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Društvo gledate li večerašnje borbe?", kratko je napisao. Međutim, sigurno je da to neće biti njegovo posljednje javljanje. Svi čekaju što će reći nakon borbe za prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4:56 - Miranda Maverick slavila je jednoglasno odlukom sudaca protiv Gillian Robertson. Idući su na redu su Sean O'Malley i Thomas Almeida.

4:39 - Miočić je dobro raspoložen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4:37 - Počela je druga borba glavnog programa između Gillian Robertson i Mirande Maverick.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4:30 - Ngannou i Miočić su stigli u Apex.

4:29 - Idući u kavez ulaze GillianRobertson i MirandaMaverick.

4:20 - Prvi su u kavez ušli JamieMullarkey i Khama Worthy. Mullarkey je slavio nokautom u 46. sekundi borbe. Lijepo je udarcem rukom pogodio suparnika u glavu, nakon toga sve je bilo gotovo.

Popis borbi glavnog programa

4:04 - Ovako izgleda raspored glavnog programa:

StipeMiočić (c) vs Francis Ngannou - za naslov u teškoj kategoriji

Tyron Woodley vs Vicente Luque - velter

Sean O'Malley vs Thomas Almeida - bantam

Gillian Robertson - Miranda Maverick - pero

Khama Worthy vs Jamie Mullarkey - laka

4:00 - Američkog MMA borca hrvatskih korijena i najboljeg UFC-ovog teškaša svih vremena, Stipu Miočića, u nedjelju oko 6 sati ujutro po hrvatskom vremenu očekuje meč protiv zastrašujućeg udarača Francisa Ngannoua.

Na UFC 260 priredbi će Stipe po peti put u svojoj karijeri braniti teškaški pojas, drugi put protiv Ngannoua. Miočić u ovu borbu ne ulazi sa statusom favorita, no u prošlim borbama već se pokazalo da mu upravo to odgovara.

Image

Francis Ngannou

Miočić se s Ngannuom borio i prije tri godine, a tada ga je pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom. No, od tada se puno toga promijenilo, Miočić je pobjedom protiv Daniela Cormiera izborio status najboljeg teškaša u povijesti, a sada mu dolazi Ngannu koji je u posljednje četiri svoje borbe “pregazio” protivnike.

Image
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Stipe Miočić

U petak su obojica prošla vaganje na kojem je Ngannou imao čak 13 kilograma više od Miočića. Stipe je na 106.5, dok je Ngannou na 119.5. To znači da je Ngannou je teži čak 13kg, a Miočić je lakši nego u posljednjem njihovom okršaju.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo