DALIĆ I PERIŠIĆ NAJAVILI WALES: / Izbornik najavio rotacije i pojasnio što će biti presudno protiv Balea i društva

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Uoči utakmice s Walesom izbornik Zlatko Dalić i Ivan Perišić stali su pred novinare

12.10.2019.
19:18
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju ima priliku izboriti plasman na Europsko prvenstvo iduće godine.

Image
DALIĆ RADI DVIJE VELIKE PROMJENE ZA WALES: /

Je li ovo sastav s kojim Vatreni kreću po plasman na Europsko prvenstvo?

Image
DALIĆ RADI DVIJE VELIKE PROMJENE ZA WALES: /

Je li ovo sastav s kojim Vatreni kreću po plasman na Europsko prvenstvo?

"Rotacije? Nismo sve do kraja složili. Svi su svjesni da moramo nekoga odmoriti jer smo se potrošili u Splitu. Moramo voditi računa da se ne ponovi ono od rujna", počeo je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštujemo Wales i svjesni smo da im samo pobjeda igra. Bit će veliki pritisak na njima. Momčad koja ima Balea je ekipa za respekt. Tu je i James. Vidjet ćemo što će biti sutra. Moramo ih maksimalno respektirati i nećemo ih podcijeniti", nastavio je.

Obrana ključ

"Nemamo potrebe srljati. Nema pritiska, ali se ne znamo braniti i igrati bunker. Imamo kvalitetne igrače i to ne mogu tražiti od njih. Morat ćemo biti strpljivi. Obrana će biti važna. Ne možemo očekivati da će mu tu na njihovom stadionu imati totalnu dominaciju. Moramo biti dobri u fazi obrane ako mislimo pobijediti", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrači su svjesni da smo na korak do cilja. Imamo dvije meč lopte i najvažnije je da bi prvu trebali iskoristiti. To bi bio za nas idealno. Ne pita se samo nas i njima je ovo meč lopta", rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio promjene

"Neće biti puno promjena. Brozovića ćemo zamijenit koji je nedostupan, a osim njega možda još dvije zamjene. Neću dirati obranu, a ovo naprijed ćemo pokušati promijeniti", poručio je.

"Potrošili smo se dosta u Splitu . Ono što nam se dogodilo u Azerbajdžanu nam je veliko upozorenje", rekao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O utakmici je progovorio i Perišić.

Kratko vrijeme između utakmica

"Imamo sve manje vremena između utakmica, ali kako nama tako i njima. Tko se bolje prilagodi izvući će veće stvari iz utakmice. Utakmice u Osijeku je bila jedna od naših najtežih. Pobijedili smo i vidjeli smo neke stvari. Već sutra pitanje je plasmana na Euro", počeo je Perišić. Azerbajdžan je opomena Vatrenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opomena jest. Istrošili smo kao i protiv Slovačke. Pričali smo o otme. Ima 20 igrača koji zaslužuju igrati. Možda treba promijeniti kojeg igrača. Osjeti se da ne mogu svi izdržati,. Moramo biti pametni i naći najbolje rješenje", dodao je.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

12.10.2019., Hensol Park - Vale Resort, Cardiff, Wales - Kvalifikacijske za Europsko prvesntvo. Konferencija za medije reprezentacije Walesa na kojoj su na novinarska pitanja odgovarali trener Gareth Bale i Ryan Giggs. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

"Znamo koji su im najopasniji igrači i znamo na koga moramo pripaziti. Moramo slušati trenera i dati sve od sebe. Morat ćemo pripaziti na njihove napadače. Tu su jaki", nastavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijenimo što nas hvale veličine poput Giggsa i Balea. Mi smo Hrvatska i sutra idemo na pobjedu riješiti pitanje plasmana", kazao je Perišić.

"Bale ljetos nije bio u najboljoj formi, ali sada se diže iz dana u dan. Morat ćemo pripaziti na njega, ali nije on jedini dobar igrač", završio je Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo