TOOOOO! / Konačno! Marin Čilić slavi prvu pobjedu protiv Novaka Đokovića!

Image

Marin Čilić prvi je put u karijeri pobijedio Novaka Đokovića!

4.11.2016.
16:31
VOYO logo

U polufinalu pariškog Mastersa, Čilić će igrati protiv Johna Isnera kojeg je dosad svladao u svih šest međusobnih mečeva. Od ponedjeljka ga čeka i najbolji renking karijere, 7. mjesto na ATP ljestvici. Dosada je bio najviše plasiran na osmom mjestu.

Image
PROMJENA BROJA JEDAN: /

Čilić najavio kraj ere Novaka Đokovića i skočio ispred legendi Federera i Nadala

Image
PROMJENA BROJA JEDAN: /

Čilić najavio kraj ere Novaka Đokovića i skočio ispred legendi Federera i Nadala

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je jučer slavljem nad Belgijancem Davidom Goffinom osigurao nastup na završnom Mastersu u Londonu, Čilić je došao do vrijedne pobjede protiv Đokovića kojem "visi" prvo mjesto na ATP ljestvici.

Čilić je prošlog tjedna osvojio turnir iz serije 500 u Baselu, sad je u polufinalu pariškog Mastersa, izborio je nastup na zavšrnom Mastersu u Londonu i igra, kao i kad je osvojio US Open najbolji tenis karijere. Sve je to odlična najava za finale Davis kupa u Zagrebu (25. do 27. studenog) protiv Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Break već na početku

Čilić je odlično krenuo u dvoboj oduzevši Đokoviću servis sa 2-0, ali je tu prednost ispustio odmah u sljedećoj igri. U sedmoj igri naš je igrač morao spašavati "break-loptu" nakon što je imao 40-15 i pri tom rezultatu je jedan Đokovićev udarac završio u autu. No, linijski sudac se nije oglasio, a Čilić nije zatražio provjeru. U sljedećem je poenu Čilić napravio dvostruku servis pogrešku i zatim je Đoković stigao do prilike za "break", no Čilić je uspio pronaći potrebnu koncentraciju da se izvuče iz te situacije. Ključan za osvajanje prvog seta bio je 10. gem kada je Čilić s nekoliko odličnih reterna uspio po drugi put u meču oduzeti servis Đokoviću za 6-4.

I drugi je set mogao započeti kao prvi jer je Čilić kod vodstva 1-0 imao dvije "break-lopte", ali tada je Đoković dva puta zaredom pogodio odličan prvi servis pa Čilić ustvari nije niti imao pravu priliku. Slična se situacija dogodila i kod rezultata 2-2 kada je Đoković stigao do 15-40 na Čilićev servis, pa je Međugorac pogodio dva servis-winnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije meč lopte kod 6:5

Bio je to samo uvod u dramatičnu završnicu drugog seta u kojoj je prvi do prednosti stigao Đoković "breakom" za 5-4 u gemu u kojemu Čilić nije osvojio niti jedan poen. No, kada je prvi igrač svijeta servirao za poravnanje dogodio se njegov neočekivani kolaps. Kod rezultata 15-30 Đoković je napravio dvije dvostruke servis pogreške zaredom, što su mu bile i prve dvije takve pogreške u meču pa je rezultata poravnan na 5-5. Naokn što je Čilić mirno zadržao svoj servis za 6-5 imao je i dvije meč-lopte u 12. igri. Oba puta se igralo nakon drugog Đokovićevog servisa, ali je iz obje dugotrajne izmjene kao pobjednik izašao prvi igrač svijeta pa se ušlo u "tie-break".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominacija u tie-breaku

Prvi "mini-break" ostvario je Đoković osvojivši prvi poen u odlučujućoj igri, no Čilić je uzvratio s dva uzastopna "mini-breaka" nakon čega je osvojio i dva poena na svoj početni udarac za 4-1. Nakon što je Čilić osvojio još jedan poen na Đokovićev servis poveo je sa 5-2, a zatim je sačuvao mirnoću i s dva odlična poena na svoj servis stigao do velike pobjede.

UŽIVO

Marin Čilić - Novak Đoković (6:4, 7:6)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7:6 (2)- Čilić je pobijedio!!! U tie-breaku slavio je sa 7:2

6:6 - Čilić nije iskoristio dvije meč-lopte, Đoković je izbrio tie-break.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6:5 - Čilić je dobio svoj servis i još ga jedan gem ili tie-break dijeli od prve pobjede u karijeri protiv Novaka Đokovića.

5:5 - Čilić je odmah vratio izgubljeni gem, uzvratio breakom na break i izjednačio na 5:5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4:5 - Đoković je uspio breaknuti Čilića, iskoristio je prvu od tri break lopte kod 0:40 i servirat će za drugi set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3:2 - Neugodna situacija za Marina na servisu, spašavao je dvije break-lopte, uspio od 15:40 doći do izjednačenja, potom i osvojiti gem. Pokazao je da se može izvući iz teških situacija u ovom meču i da kontrolira dvoboj.

2:2 - Đoković je uvjerjlivo osvojio svoj servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2:1 - Čilić je zatražio "challenge" i bio je u pravu, Đokovićeva lopta bila je vani i hrvatski tenisač osvojio je gem i drži svoj servis u 2. setu.

1:1 - Čilić je imao dvije break lopte u ovom gemu, 15:40, potom je Đoković osvojio četiri poena za redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1:0 - Čilić je nastavio s odličnom igrom i u drugom setu i dominantno uzeo prvi gem na svom servisu.

2. set

Čilić je protiv Đokovića osvojio prvi set nakon Wimbledona 2014. godine, dakle čekao je više od dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj 1. seta

6:4 - Set za hrvatskog tenisača! Čilić je uspio iskoristiti drugu setu loptu, nakon što je Đoković poslao bekhend u mrežu. Kod prve set lopte promašio je relativno lagani forhend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovom poenu je čak i Đoković zapljeskao Marinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4:3 - Čilić je izgubio tri poena u nizu, Đoković imao break loptu, koju je Čilić potom spasio i osvojio gem.

3:3 - Svatko drži svoj servis, nakon dva breaka, po jedan sa svake strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2:2 - Izjednačeni prvi set, Đoković je poravnao.

2:1 - Đoković je kaznio Čilićeve loše druge servise i brzo vratio izgubljeni gem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2:0 - Čilić je breaknuo Đokovića, zahvaljujući neforsiranim pogreškama srpskog tenisača

1:0 - Čilić je dobio prvi gem u meču, na svoj servis, iako je Đoković imao 15:30. No, dobrim servisom i stabilnom igrom, Čilić je uspio preokrenuti i dobiti ovaj psihološki važan gem na početku meča

Početak meča

Đoković je uoči meča izjavio:

"On voli ovakav tip jako brzih terena. Osvojio je Cincinnati u vrlo sličnim, čak i brzim uvjetima. Znam što trebam učiniti za pobjedu, nadam se da ću to na pravi način i učiniti"

Bolji iz ovog meča igrat će u polufinalu Pariza s Johnom Isnerom koji je u četvrtfinalu svladao sunarodnjaka Jacka Socka sa 7:6, 4:6, 6:4. U preostala dva četvrtfinala sastaju se Berdych - Murray i Tsonga - Raonic.

Svi mečevi Čilića i Đokovića

Dubai 2008: Đoković - Čilić 6-4, 6-3 US Open 2008: Đoković - Čilić 6-7, 7-5, 6-4, 7-6 Dubai 2009: Đoković - Čilić (6-3, 6-4) Peking 2009: Đoković - Čilić (6-2, 7-6) Split 2010: Đoković - Čilić (6-3, 6-3, 6-2) Kanada 2011: Đoković - Čilić (7-5, 6-2) Ohio 2012: Đoković - Čilić (6-3, 6-2) Indian Wells 2012: Đoković - Čilić (1-6, 6-2, 6-3) Roland Garros 2014: Đoković - Čilić (6-3, 6-2, 6-7, 6-4) Wimbledon 2014: Đoković - Čilić (6-1, 3-6, 6-7, 6-2, 6-2) London Finals 2014: Đoković - Čilić (6-1, 6-1) Monte Carlo 2015: Đoković - Čilić (6-0, 6-3) Wimbledon 2015: Đoković - Čilić (6-4, 6-4, 6-4) US Open 2015: Đoković - Čilić (6-0, 6-1, 6-2)

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo