Velika natjecanja / Uzbudljiva i šokantna godina za sportaše

Image
Foto: RTL

Neparna godina obično znači izostanak velikih natjecanja poput Olimpijskih igara i nogometnih prvenstava, no sportska 2013. bila je zanimljiva, uzbudljiva i šokantna.

31.12.2013.
18:24
RTL
VOYO logo

Kao simbol novog vala nogometne reprezentacije. Dolazak Kovača isprovocirao je sve ono dobro,disciplinu je prenio na teren, pozitivu na tribine, a Hrvatsku u avion za Brazil.  

Možda se i Igor Štimac pitao je li pogriješio kada je ponudio ostavku jer započeo je posao u dvije utakmice nadmudrio Srbiju, a onda pao na Škotskoj.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šok je bio odlazak Mozarta Balića,no Kauboji su nastavili jahati, na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj isprašili su Francuze u rukometnom El clasicu, treći put u nizu zapeli u polufinalu, ali i osvojili treću broncu u jednoj godini. 

Nakon Rudićeve ere, izbornik Tucak je napravio smjenu generacija i osvojio svjetsku broncu s Barakudama, Sandra Perković postala je svjetska prvakinja, a nakon 18 godina probudili su se košarkaši. Hrvatska u borbi za postolje, uz horde navijača u Deželi, na kraju četvrto mjesto - velik rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić zna kako se uvijek boriti za vrh. Pet trofeja s Bayernom, pogodak u finalu Lige prvaka i sjajne kvalifikacije u kockastom. Nogometno prvenstvo postalo je zanimljivije, posebno zbog projekta Rijeka, Kvarner je kao nikad slavio proboj u Europu. 

Bila je to godina velikih oproštaja i mega transfera. Nakon više od 26 godina na klupi Uniteda u mirovinu je otišao Sir Alex Ferguson, nedugo nakon njega u suzama se oprostio Becks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bale je napokon sletio u Madrid za nevjerojatnih i rekordnih 100 milijuna eura, a dvojica sportaša zauvijek su izgubila zlatni sjaj.

Blade Runner Pistorius s četiri je hica u svom domu usmrtio svoju suprugu, a Lance Armstrong odlučio priznati kako je sve što je predstavljao bila je velika laž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2014. godina rezervirana je za mega događaje.

Rukometaši kreću po jedino zlato koje im nedostaje, Ivica lovi besmrtnost u Sočiju, a s ljetnim vrućinama kreće samba, Brazil i Hrvatska na otvaranju Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo