UTAKMICE KOJE TREBATE DANAS POGLEDATI: / Tottenham prijeti Mourinhu

Image
Foto: AFP, BEN STANSALL

I ove nedjelje igra se nekoliko zanimljivih nogometnih utakmica. U Engleskoj je najzanimljiviji susret Tottenhama i Chelseaja.

29.11.2015.
10:00
AFP, BEN STANSALL
VOYO logo

Tottenham - Chelsea (13 sati)

Tottenham je nakon poraza u prvom kolu od Manchester Uniteda nanizao 12 utakmica bez poraza za peto mjesto na tablici. Danas im u goste dolazi ove sezone prilično neprepoznatljiv Chelsea. Momčad JoseaMourinha u potpunosti podbacila kada je u pitanju prvenstvo, tako da trenutno za današnjim suparnicima zaostaju za velikih deset bodova te su na 15. mjestu. Nakon tri uzastopna poraza u prvenstvu, aktualni prvaci upisali su pobjedu zadnjeim kolu protiv Norwicha te su pobijedili Maccabi u Ligi prvaka. Protiv Tottenhama ćemo vidjeti je li momčad Josea Mourinha napokon izažla iz krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo - Lokomotiva (15 sati)

Ove dvije momčadi odigrale su u prvenstu 18 utakmica. Dinamo u ovim dvobojima ima nevjerojatan omjer, 17 pobjeda i remi. O rivalitetu ove dvije momčadi našalio se se tijekom utakmice u Ligi prvaka između Dinama i Arsenala i veliki MichaelOwen. Komentator BT Sporta tijekom prijenosa izjavio je kako bi Dinamo nakon primljenih golova trebao napasti jer više nema što izgubiti, pa je potom dodao kako u sljedećem kolu ionako igraju s Lokomotivom, koju je nazvao svojevrsnom drugom momčadi Dinama.

"Tamo igraju Dinamove rezerve. Ta im je utakmica zapravo trening", rekao je komentator na što se oglasio i Owen

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda bude iznenađenj, vidjet ćemo", ironično je prokomentirao na što su se obojica nasmijali. Tko zna, možda ovaj put stvarno bude iznenađenja.

Eibar - Real Madrid (16 sati)

Nogometaši Rafaela Beniteza moraju pobijediti. Dva uzaastopna prvenstvena poraza, protiv Seville, a pogotovo onaj od Barcelone, umanjili su Realu šanse za osvajanje prvenstva, iako se ono tek približava polovici. Katalonci im bježe šst bodova, a s obzirom na njihovu formu teško će ih biti dohvatiti, pogotovo ako zaostatak još više poraste. Za očekivati je da će od prve minute u sastavu reala biti LukaModrić, dok će MateoKovačić, za razliku od srijede kada je započeo susret sa Šahtarom, ostati na klupi jer se očekuje povratak TonijaKroosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilla - Valencia (20.30 sati)

Sevilla je po trenutnom stanju na tablici sve dalje od Europskog nogometa. Pobjednici dva zadnja izdanja Europske lige u 12 kola imaju samo četiri pobjede uz pet poraza te je trenutno na 11. mjestu. Ako žele i dogodine igrati u Europi morat će početi pobjeđivati u prvenstvu. Osim ako u zadnjem kolu grupne faze Lige prvaka ne uspiju izboriti nastavak natjecanja u Europskoj ligi gdje bi trećom naslovom zaredom uspjela opet izboriti nastup u Ligi prvaka, što je za sada na rubu znanstvene fantastike. Valencia, pak, pom tom pitanju solidno stoji. Trenutno su na sedmom mjestu, a od pozicija za Ligu prvaka dijele ih samo dva boda tako da pobjeda i njima igra veliku ulog kao i Sevilli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marseille - Monaco (21 sat)

Prošle godine ova dva kluba međusobno su se borili za pozicije koje vode u Ligu prvaka. Na kraju je Monaco dobio utrku te je s dva boda više završio na trećem mejstu, zadnjem koje vodi u elitno klupsko natjecanje. Ove godine situacija je drugačija. Monaco je nakon 14 kola na šestom mjestu s dva bodaa manje od trećeg Caena, dok je Marseille 12. s pet boova manje od Monaca. Jasno da što znači pobjeda u ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo